Овулационен калкулатор (овулационен календар)

С помощта на нашия овулационен калкулатор (овулационен календар) може да изчислите датата на следващата овулация. Така ще разберете кои са най-добрите дни за успешно оплождане на яйцеклетката и зачеване.

Овулационният календар е предназначен за двойки, които желаят да имат дете. С негоговата помощ можете изградите с доста голяма точност прогноза на оптималните дни за забременяване.

Овулационният калкулатор(календар) е подходящ за жени с постоянен цикъл. Ако използването на този овулационен календар повече от половин година и въпреки това не успявате да забременеете, обърнете се към специалист по репродуктивна медицина.

Овулационен калкулатор

Изберете първия ден на последната Ви менструация
Изберете нормалната продължителност на Вашия менструален цикъл

Определяне пола на детето с овулационен калкулатор

Сперматозоидите които имат Y-хромозома са по-леки и бързи от тези с Х-хромозома, но за сметка на това жизненият им цикъл е по-кратък.

Така че вероятността да заченете момче, макар и с малко се увеличава, колкото по-къс е периода от еякулацията до потенциалното оплождане.

Имайте предвид, че редица други фактори, както и разбира се голяма доза случайност играят роля при определяне пола на детето

Внимание: Овулационният калкулатор в никакъв случай не трябва да се използва като метод за контрацепция. С него може да се направят само приблизителни изчисления за жени с редовен цикъл. Но за сигурно предпазване от нежелана бременност използвайте противозачатъчни средства. Коментари