Уникални промени, които настъпват след появата на бебето

Бебето се е появило на бял свят. И това е нещо ново за всяка двойка. Всъщност е и първата сериозна промяна в съвместния живот на двамата. Започват дълги нощи на безсъние и будуване, на лишаване от лични удоволствия.

Ако имате намерение да създавате дете или то вече е на път, вижте по долу какви сериозни промени ви очакват.

1.Ритъмът на живот,

който сте имали досега ще се промени изцяло. Ще бъдете заета 24 часа в денонощието. С появата на бебчето вашите ангажименти и грижи няма да спрат.

2. Определено ще се наложи

и кратка пауза в сексуалния ви живот. Говорим само за няколко седмици. И въпреки всичко с мъжа до себе си ще се обичате много повече и много по-различно. Има нещо, което ви сплотява, а това е общото ви дете.

3. Със сигурност ще

сте много изморени от всекидневните грижи. Въпреки това няма как да не усетите онези криле, които ви дава детето. И за които всъщност дори не сте и мечтали, че ще имате. Тази „чудодейна“ сила ще се отрази максимално добре и ще ви помогне да намерите най-функционалните решения при решаването на различни проблеми за вас, бебето и семейството.

4. По време на бременността

бяхте притеснена от стриите, целулита, разтегнатия и отпуснат корем. Е, сега ще разберете, че всичко си е заслужавало,. С малко повече усилия бързо ще влезете във форма.

5. С появата на вашето дете

вие за първи път ще разберете какво означава майчина любов, защото преди това е била някакво ефимерно понятие. Това от друга страна ще укрепи връзката с вашата майка.

6. До днес сте била смела.

Не сте се страхували от нищо. Но не и сега. В деня, в който се е появило малкото бебче все по-често ще се притеснявате по-често за неговата сигурност и сигурността на вашето семейство.

7. Излизахте непрекъснато, до днес.

Е, и това ще се промени. А срещите с приятелки, които не са семейни и все още нямат деца, определено ще станат рядкост. Клюкарските разговори за уикенд партита ще бъдат сменени с разговори за детско хранене, детски дрешки, колики, памперси, мляко.

8. Няма как да не усетите,

че темите, които ви бяха адски безинтересни и досадни на моменти, като растеж и развитие на бебето, сега определено са важни. Все по често четете и обсъждате, особено когато сте в компанията на близки и други майки с деца.

9. Били сте нервни.

Ще ви се наложи да станете майстори в изкуството, наречено търпение. Ще се научите, че едно бебе, което плаче, може да бъде приласкано. Може да бъде успокоено само в ръцете на мама с много любов, топлина и търпение.

10. Ще се наложи в петък

или събота вечер да оставате вкъщи. Няма как да излизате, защото просто се нуждаете от релакс. Вместо купон ще си пуснете някой филм, който може и да не догледате, защото клепачите сами ще се затворят.

11. Мислите, че сте били перфектна домакиня и

сте се справяли успешно и с лекота. С появата на бебето ще имате нужда от помощ. Не отказвайте, ако ви предложат такава.

12. Ще станете много по-чувствителна.

В началото е хубаво да си спестите четенето и гледането на филми, които ви натъжават. Вашата чувствителност е повишена стократно и и проливането на реки от сълзи няма да е рядкост.

13. Това е моментът,

в който няма как да се спрете и за миг да снимате и качвате фотоси на бебчо в социалните мрежи като горда мама. А помните ли колко досадно ви се струваше преди няколко месеца, когато други го правеха?

14. И най-важното ще повярвате в любовта

от пръв поглед, защото една мъничка, истинска, безкористна, слънчева усмивка ще изпълни живота ви с огромно щастие. Коментари