Уникални промени, които настъпват след появата на бебето

Бебето се е появило на бял свят. И това е нещо ново за всяка двойка. Всъщност е и първата сериозна промяна в съвместния живот на двамата. Започват дълги нощи на безсъние и будуване, на лишаване от лични удоволствия.

Ако имате намерение да създавате дете или то вече е на път, вижте по долу какви сериозни промени ви очакват.

1.Ритъмът на живот, който сте имали досега ще се промени изцяло. Ще бъдете заета 24 часа в денонощието. С появата на бебчето вашите ангажименти и грижи няма да спрат.

2. Определено ще се наложи и кратка пауза в сексуалния ви живот, говорим само за няколко седмици. И въпреки всичко с мъжа до себе си ще се обичате много повече и много по-различно, защото има нещо, което ви сплотява, а това е общото ви дете.

3. Със сигурност ще сте много изморени от всекидневните грижи. Въпреки това няма как да не усетите онези криле, които ви дава детето, за които всъщност дори не сте и мечтали, че ще имате. Тази „чудодейна“ сила ще се отрази максимално добре и ще ви помогне да намерите най-функционалните решения при решаването на различни проблеми за вас, бебето и семейството.

4. По време на бременността бяхте притеснена от стриите, целулита, разтегнатия и отпуснат корем. Е, сега ще разберете, че всичко си е заслужавало, а и с малко повече усилия бързо ще влезете във форма.

5. С появата на вашето дете вие за първи път ще разберете какво означава майчина любов, защото преди това е била някакво ефимерно понятие. Това от друга страна ще укрепи връзката с вашата майка.

6. До днес сте била смела. Не сте се страхували от нищо. Но не и сега. В деня, в който се е появило малкото бебче все по-често ще се притеснявате по-често за неговата сигурност и сигурността на вашето семейство.

И още промени, които настъпват, когато бебето се появи

7. Излизахте непрекъснато, до днес. Е, и това ще се промени. А срещите с приятелки, които не са семейни и все още нямат деца, определено ще станат рядкост. Клюкарските разговори за укикенд партита ще бъдат сменени с разговори за детско хранене, детски дрешки, колики, памперси, мляко.

8. Няма как да не усетите, че темите, които ви бяха адски безинтересни и досадни на моменти, като растеж и развитие на бебето, сега определено са важни за четене и обсъждане, особено когато сте в компанията на близки и други майки с деца.

9. Били сте нервни. Ще ви се наложи да станете майстори в изкуството, наречено търпение. Ще се научите, че едно бебе, което плаче, може да бъде приласкано и успокоено само в ръцете на мама с много любов, топлина и търпение.

10. Ще се наложи в петък или събота вечер да оставате вкъщи, а не да излизате, защото просто се нуждаете от релакс. Вместо купон ще си пуснете някой филм, който може и да не догледате, защото клепачите сами ще се затворят.

11. Мислите, че сте били перфектна домакиня и сте се справяли успешно и с лекота. С появата на бебето ще имате нужда от помощ. Не отказвайте, ако ви предложат такава.

12. Ще станете много по-чувствителна. В началото е хубаво да си спестите четенето и гледането на филми, които ви натъжават. Вашата чувствителност е повишена стократно и и проливането на реки от сълзи няма да е рядкост.

13. Това е моментът, в който няма как да се спрете и за миг да снимате и качвате фотоси на бебчо в социалните мрежи като горда мама. А помните ли колко досадно ви се струваше преди няколко месеца, когато други го правеха?

14. И най-важното ще повярвате в любовта от пръв поглед, защото една мъничка, истинска, безкористна, слънчева усмивка ще изпълни живота ви с огромно щастие. Коментари