Параваните се завръщат

Те се завръщат в интериора обновени! Красиви и малко мистериозни, параваните се сгъват и разгъват, а светлината разкрива фасетите по мобилните им страни. Испанската стена, определяна в древни времена като задължителен реквизит за всеки един буржоазен дом, днес отново е на мода.

Ако достигнат височина 1,80 метра параваните ще защитават от течението

и ще спират погледите, но когато са само 50 см., имат чисто декоративна роля. В миналото основно са били неотменен аксесоар в гримьорните на артистите. Днес дизайнерите им вдъхват нов живот и влагат съвременни материали в изработката им.

Дали навяват носталгични спомени

и поетично вдъхновение, създават романтична или екзотична атмосфера, утвърждават иновациите в бита ни, параваните винаги внасят персонална нотка в нашите домове. Произвеждат се във всички стилове, затова лесно се приобщават в интериора. Те са идеално средство за разделяне на пространството и оформяне на интимни кътчета в него. Служат за скриване на някои инсталации и др. места, които нарушават общата хармония в помещението.

Видове паравани

1.Посребреният параван

Той е от масивен бук и се състои от тесни пана, в които са композирани общи мотиви. Частите им се изрязват в съседни пана, при движението, на които мотивите променят геометрията си. Размери: дължина 120 см x 150 см. Това е френската действителност. вие може да имате нещо по-обикновено и практично. И най-важното да си го сглобите сами.

2. Параван от растителни фибри

Морска трева и царевични листа са изплетени върху рамка от бамбук. Размери 120 см x 150 см.

3. Полъх на полски цветя

Полъх на цветя донася в дома параванът с изрисувани или щампирани ленени платна. размерът на паната е 40х 230 см.

4. Вертикална тенденция

Вертикалната тенденция в този растителен параван създават изправените бамбукови стъбла. Размерът е дължина 100 см, широчина 13,5 см, височина 180 см.

5.Параван по „мярка“

Параванът по мярка се променя по желание, благодарение на модулната му структура. Той е съставен от ламели с ширина по 12 см и височина 180 см. Те се вклиняват една в друга до размер, според мястото, с което се разполага.

6. Параван- Зен

Зен е най-новият порив в декорирането на интериора. Спокойствие, нагласа към самосъзерцание и стабилност в обстановката внася параванът с цветни емайлирани керамични пана, монтирани в метална структура, патинирана в черно. Размери: дължина 120 смх височина 160 см.

7. Семпъл параван

Семплият параван е чудесно решение за тези, които не обичат показността. Той се прави от боядисани в бяло дървени решетки, тип кепенци. За направата му могат да са ползват и стари капаци за врати и прозорци, свалени или излезли от употреба. Размери: дължина 106 см, височина 171 см.

8. Копринен параван

Състои си от изключително лека лека конструкция и нежен допир коприна. В случай, че имате други предпочитания, можете да замените коприната с друг вид плат, като например памук с декоративен дизайн или нещо друго подходящо. Всеки елемент на паравана се състои от две отделни рамки, сглобени в ъглите и декорирани с челни лайсни. макар че конструкцията изглежда слаба, тя всъщност е много стабилна.

9. Ажурен параван

Напоследък все повече млади семейства с по-малки жилища ги предпочитат, за да разделят помещението и същевременно да си осигурят просторна атмосфера. Коментари