Как да обзаведем спалнята – дизайнерски трикове за домашен уют II

Вече обсъдихме стените и тапетите, леглото и шкафовете, та дори и телевизора в спалнята. Сега да помислим как да организираме свободното пространство, когато обзавеждаме спалнята си?

Да, Трябва!

Няма защо да се лъжем. Новите тенденции в интериорния дизайн са малко странни, понякога извън трезвия разум, но пък и все по-предпочитани. Така че, няма да оборваме мнения, правете го, ако и на вас ви харесва. Дизайнерите се стремят упорито да наложат схващането, че най-интимното място в къщата, а това несъмнено е спалнята /ако не броим тоалетната/, трябва да изглежда като кралски или президентски апартамент в ултрамодерен хотел. Няколко са начините, с които ще успеете да постигнете желания кралски ефект. Създайте в свободното пространство кът с масичка за кафе и фотьойли. По царски!

Не трябва!

Ако имате много голямо свободно пространство. Не правете глупости, които да загрозят цялата картина и да съсипят иначе хубавия вид на стаята. В никакъв случай не пльосвайте старото си бюро или нещо друго, свързано с работа! Спалнята си е и остава преди всичко място за релакс и интимност. Как ще се чувствате, ако всеки ден, ставайки виждате онова разпадащо се бюро. Очите ви не трябва да се натоварват с нищо.

Дизайн и идеи как да обзаведем спалнята с пердета

Пердета и прозорци

Да, трябва !

И тук въпреки модните тенденции е хубаво да заложим на класиката. Поставете два вида завеси – тежки и. Така ще можете да контролирате силата на проникващата светлина. Хубаво е да преобразите зоната около прозореца, за да не изглежда скучно. Тук изберете някое допълнително специално кътче до него, с повече пространство, което разбира се изглежда красиво, а вас ви кара да се чувствате в хармония със себе си. Ако пространството ви позволява, направете си вградена софа или пейка под прозореца и пийте с любимия сутрин кафето точно там.

Дизайн и идеи как да обзаведем спалнята - вграден диван

Не трябва!

Щорите от миналото са пълно демоде. Затова ви съветваме, никакви, ама никакви щори на показ! Ако все па не можете да се разделите с тях и сте свикнали да затъмнявате помещението, не се лишавайте напълно от „услугите“ им. Но е хубаво да ги скриете с хубави завеси, които галят погледа.

Хубавата спалня не е просто прищявка, тя наистина изисква много усилие, както в обзавеждането, така и в поддържането. На финала на деня ни, без значение как е минал-добре или зле, емоционално или скучно, ние отиваме на едно място, за да подновим и възстановим онези емоции и физически сили, които сме дали днес, зареждаме се за утрешния, надявайки се, по-хубав ден.

Учените казват, че единствено през нощта подсъзнанието ни успява да обработи впечатленията от изминалия ден. Оттук следва изводът, че организмът трябва да поднови напълно силите си в една уютна и отпускаща среда както за тялото, така и за духа, каквато е добре обзаведената спалня.

Първа част Коментари