Как да се справим с жената прахосница?

Жените рядко могат да бъдат спестовни. Има разбира се, нека не поставяме всички в една категория. По-често се срещат тези, които обичат да харчат и да разтварят широко пръстите. Като цяло нещата зависят от това дали жената се е научила да цени парите, дали сама си ги изкарва или мъжът се грижи за всичко и съответно как подрежда приоритетите в живота си.

Мъжете, които често недоволстват, че дамата до тях харчи като за световно и само за няколко дни целия семеен бюджет вече е на червено, не са рядкост. И ако и вие сте от този тип мъже, до които всеки ден се събужда жената прахосница, това наистина може да се окаже сериозен, но не и неразрешим проблем.

Всеки проблем си има своето решение, ако се положат усилия, съветват психиатрите. Ето какво да предприемете, ако вашата половинка няма спирачки.

Как да спрете непрекъснато се събуждате с източени банкови сметки и задължения по кредитните карти?

1. Проведете разговор

Това може би е най-добрият и същевременно безболезнен начин да се опитате промените ситуацията без има негативни последици за брака ви. Ако всичко вече е извън контрол, не отлагайте, а бързо вземете мерки.

Поговорете спокойно, опитайте се да ѝ обяснете, че цялостното й поведението се отразява пагубно на семейния бюджет. Ако жената до вас наистина не осъзнава сериозността на проблема, който имате не очаквайте да свие малко широките си пръсти по време на шопинг.

2. Не и казвайте колко печелите и какви пари имате заделени

Ако половинката ви е завършен егоист и не се вълнува колко ви е тежко да закърпвате семейния бюджет, показвайки безотговорно консуматорско поведение, се замислете дали тя заслужава да е информирана колко пари изкарвате и носите у дома. Ако печелите добре и се разбере, че сте скътали прилични спестявания, това единствено може да я подтикне да харчи още и още.

Жената прахосница съсипва семейния бюджет

3.Направете общ план за бъдещето

Съпругата ви всъщност най-вероятно не е лош човек, а просто е прекалено разглезена. Не и давайте картбланш за всичко. Ако трябва проявете инат. Поискайте от нея заедно да планирате всичко, което е необходимо за дома. Предложете й да поговорите сериозно какви пари ще са необходими за да отглеждате и изучите децата.

Така и тя може да осъзнае стойността на парите. Опитайте се да я накарате и тя да спестява пари някакви общи цели, например за една вълнуваща лятна ваканция. Ако не успеете или я приемате такава, или си тръгвате.

4.Отлагайте

Ако половинката ви непрекъснато мрънка да купите нещо много скъпо, но не особено нужно – замажете й очите. Отлагайте пазаруването с някой и друг ден. Забравяйте, че сте обещали да отидете до магазина. Да, сигурно ще се цупи и ще си мрънка известно време, но в крайна сметка може пък и да забрави или да превключи на друга вълна. А вие си отлагайте, колкото може по-дълго. Дано е за добро. Коментари