На 50 години чак разбрах защо в пералнята има 3 отделения за прах

Пералнята е просто незаменимо нещо в наше време. Всички сме свикнали с нея и я използваме често, но мнозина все още не знаят:

За какво са 3 отделения в тавата с прах за пране?

Какви са разликите между режимите на пране и за какво служат? Нека да го разберем сега. Ако отворите тавата за прах, най-вероятно ще откриете, че тя е разделена на 3 части, както се случва в повечето перални машини. Ще забележите, че външните отделения са номерирани с римски цифри (понякога съответно с буквите A и B), а средното има икона на снежинка или цвете. Римска цифра едно или (A) е отделение, предназначено за предварително пране или накисване.

Предпрането

е накисване на вещи, при което те се държат в голямо количество вода за дълго време. Това се използва за по-ефективно премахване на упорити и стари петна. Материята на дрехите се разтяга и набъбва, което улеснява пералната машина при премахването на мръсотията.

Римска цифра две или (B) – отделение за основния препарат. Най-често всеки използва само него, когато избира всички други режими на пране. Отделението със снежинка или цвете е предназначено за омекотители, избелители, балсами и други допълнителни продукти. Системата всъщност е много проста, дори ако издърпате тавата за прах по време на пране, нищо няма да се случи, тя ще продължи да се пълни с вода. И отделенията са създадени така, че машината да вземе правилния продукт при различни режими на пране и те да не се смесват.

Какви са разликите между режимите на пране?

Има огромен брой режими на пране, производителите често ги създават като маркетингов ход за купувачите, създавайки илюзията за голям брой режими и функции. Тъй като обаче има малка разлика между някои режими, ние все още използваме някои, които наистина са много различни. В зависимост от замърсяването, количеството пране, вида тъкан и много други фактори, режимите ще се различават според следните критерии:

Температура на пране, обикновено 30°-90°

Например при пране на синтетика се използва по-ниска температура, за да не се повредят дрехите, докато при пране на памук може да се използва по-висока температура. Брой обороти на барабана. Например, високи скорости могат да се използват при центрофугиране или сушене на дрехи в пералня. Обикновено пералните машини имат скорости на центрофугиране до 1000 оборота в минута. Въртенето може да бъде по-меко и гладко при пране на деликатни тъкани. Зависи от модела на пералнята и цената й.

Опитахме се да обясним принципите на работа на пералнята

възможно най-ясно и просто, ако се интересувате, тогава се абонирайте и харесайте, благодаря ви за вниманието!



 Коментари