10 хитри приложения на водката в домакинството

Невероятно, но факт, водката освен за пийване в приятна компания може да ви е полезна и в домакинството.

За какво може да ползвате водката у дома? Ще се изненадате колко много приложения има тя в ежедневните домакински грижи.
Тя е чудесен начин да поосвежите дома си, но и не само него.

1. Водка за чисти прозорци

Забравете за почистващите препарати и химикали. Добре знаем, колко са вредни и водят след себе си неприятни алергии. Потопете кърпата, с която почиствате прозорците, във водка. Ще се удивите от резултата, лъснати до блясък!

2. Чудесен ароматизатор за крака

Потопете краката си в в легенче с водка. Спиртната напитка отлично ще неутрализира микроорганизмите по кожните гънки на пръстите и ще премахне непоносимата миризма, която доскоро се разнасяше от краката ви. Също така водката може да се използва за дезинфекция на обувките ви.

3. Премахва отлично остатъци от лепенки и тиксо

От каквато и повърхност да се опитвате да премахнете лепенка включително и кожата ви, остават доста лепкави следи. Лесно ще ги изчистите с тампон, напоен с водка. Изтъркайте, а след това просто изплакнете с хладка вода.

4. Сбогом на плевелите

Ако все още не сте намерили начин да премахнете плевелите от градината си, то водката е перфектният избор. В една кофа с вода, добавете 1 литър водка и течен сапун. Сместа поставате в шише с пулверизатор и пръскайте директно върху плевелите. Убива със сигурност.

5. Блестяща коса

Водката е не само за пиене, също така става и за миене. Водката е изключително полезна за вашата коса. Ще я направи блестяща и здрава, защото съдържа ниско pH. Само няколко капки водка към шампоана и проблемът мазна коса е решен.

6. Зъбобол

Е, не е като да изпиете литър водка, разбира се! Просто си направете гаргара или разтвор за жабурене. Водката е добре познат антисептик, който унищожава бактериите, които водят до неприятни инфекции в устната кухина.

7. Освежава прането

Лошите миризми на някои дрехи ще изчезнат, благодарение на водката. И то тези миризми, които дори и силните перилни препарати не успяват да преборят понякога. Прибавете кафена чаша водка към пералнята по време на пране. Спокойно, дрехите ви няма да замиришат на кръчма. Във водката се съдържат летливи съединения, които ще се изпарят от прането, когато го прострете. А свежестта ще остане.

8. Освежете накитите си

С времето бижутата променят цвета си и. Те обаче много лесно могат да излъскат памучен тампон напоен с водка.

9. Премахва мухъл

Водката има антибактериалните свойства и се бори успешно с мухъла. Изсипете водката в бутилка с пулверизатор и напръскайте плочките в банята. Оставате така за около двадесет минути, след това изтъркайте хубаво и изплакнете с вода.

10. Облекчава ужилвания

Спиртът, който се съдържа във водката има силен болкоуспокояващ и охлаждащ ефект. Върху ухапаното място се поставя тампон с водка. Водката помага при ужилвания от пчели, оси и дори медузи. Коментари