Тя постави аспирин в пералнята. Резултатът е изумителен

Нашите баби не са признавали нищо друго за петна по дрехите, освен домашния сапун. По-късно, нашите майки са открили содата, хлора, белината. А днес ние се радваме на нови и безопасни препарати за премахване и изпиране на петна по дрехите. Но си мисля, че все пак ще се съгласите, че старите съвети на остроумни приятелки, майки и баби перфектно допълват действията на новите иновативни продукти за миене.

Нека си припомним най-добрите тайни за прекрасно изпиране на дрехите:

Тайната номер 1- Аспирин

Искате ли блузата ви да остана ослепително бяла? Използвайте този съвсем простичък съвет. Прибавете към праха за пране две скучани на прах аспиринчета. Това ще запази белотата и блясъка на дрехите..

Тайна номер 2 – Сол

Солта се ползва при тъмни дрехи. За да се запази наситеният цвят добавете две супени лъжици сол по време на изплакване на прането. Резултатът е гарантиран.

Тайна номер 3 – дезинфекциращо средство за ръце

Независимо от факта, че имаме какви ли не средства за петна, те все пак си остават проблем, особено ако имате малки деца или ученици Възползвайте се от тайната на американските домакини. Те съветват преди да поставите дрехите в пералнята да обработите петното с дезинфектант за ръце, оставяте за 10 минути и след това отмивате с гореща вода. Дрехите се поставят в пералнята и се перат както обикновено.

Тайна номер 4 – Лимон

Дори и да използвате най-скъпият дезодорант, това не ви гарантира липсата на потни петна по дрехите. Много е неприятно да ги видите върху деликатни трикотажни платове или бяла блуза. Опитайте се да се действате по следния начин. Разтваряте лимонов сок във вода в съотношение 1: 1. С мека гъба търкайте потните петна две три минути. След това се дрехите перат както обикновено. Всички петна ще се изперат перфектно.

Тайна номер 5 – Фолио

Алуминиевото фолио може да се ползва преди сушене на дрехите. Направете от нег топка с размера на топка за тенис. Поставете „топката“ в барабана при режим „изсушаване“. Това ще намали времето за и ще го направи по-ефективно. Освен това, фолиото намалява статичното електричество на тъканите

Тайна номер 6 – Пипер

Искате е цветни дрехи да останат ярки! Не ви трябват скъпи препарати и омекотители. Добавете към прането една чаена лъжичка смлян черен пипер (не червен!). Този метод ще запази цвета. Той също така предотвратява оцветяването на тъкани по време на прането.

Тайна номер 7- Ръчно пране, вместо химическо чистене

Услугите за химическо чистене стават все по-скъпи. Понякога не е лошо да помислите за какво си струва да харчите пари, защото те никога не са достатъчни. Дори и ако нещата са препоръки само за химическо чистене в някои случаи изпирането на ръка може да замени професионално почистване. Изключения са материали като кожа и велур. А за коприна и вълна изпирането е възможно, но само на ръка, много внимателно, и с леко топла вода.

Тайна номер 8 – Не изхвърляй мерителната чашка

Точно мерителната чашка е по добре да не губите и да не я хвърляте, както правят много опитни при това домакини. Винаги мерете точно колко трябва да поставите в пералнята при всяко пране. Предозирането не се препоръчва. Твърде много прах изтънява дрехите и най-важното – да допринеся за по-бързото износване на пералната машина. Коментари