Как да се подготвим за предстоящата сватба?

Сватбеният ден е дългоочаквано събитие за влюбените, техните близки, приятели и роднини. Но той е съпроводен с дълга предварителна подготовка, която включва твърде много подробности и предполага влагане на време, усилия и нерви.

Понеже сватбата се отличава от останалите празненства по своя мащаб, както и по значението си, организацията й трябва да започне няколко месеца по-рано, да бъде наето помещение, както и да се организира кетърингът, облеклото и музикалната програма.

Роклята преди всичко

Да започнем от избора на облекло – булката е изправена пред тежката задача да подбере великолепна рокля, която ѝ отива и ако може – цената ѝ да е поносима. Вероятно всичко това изглежда като невъзможна мисия, но повечето жени го постигат, макар и след дълго обикаляне из сватбените магазини.

Ако сте финансово обезпечени, бихте могли да заявите направа на рокля в някое ателие – в София работят специализирани в изработката на празнични дрехи фирми, предлагащи създаване на облекло в официална, спортно-елегантна или друга стилистика. Единствената преграда е вашето въображение – в случай че то е добре развито, ушитата рокля ще очарова със своето изящество, простота и красота, защото тя ще бъде изработена съобразно вашите лични разбирания за естетика! Носейки подобна прелестна рокля, вие със сигурност ще грабнете окото на вашите гости, бидейки заслужено център на вниманието, заемайки мястото на звездата във вашата галактическа планетарна система!

Бутилката сватбено шампанско

Тържеството е в разгара си. Време за тост – гостите надигат пълните с шампанско чаши, готови да опитат от неповторимия му вкус. Техните сетива очакват наслада, удоволствие и приятен аромат.

Наличието на висококачествено шампанско е задължително за всяка сватба, защото тя е празникът на нашия живот, а не обичайно събиране в събота вечер.

Малцина са онези, които биха могли да отделят десетки хиляди долари за няколко изискани стогодишни бутилки с пенлива течност. Но има и бюджетен, благороден вариант, Остерайх голд – австрийско златно шампанско! То е сред прочутите световни марки, вкусът му е игрив, жив и същевременно фин, ароматът – плодов, цената – достъпна! Звучи като приказка, но е истина, реалност, опитай го!

Визията му е толкова изискана, че без никакви притеснения бихте могли да го подарите на младоженците, като усещането за лукс, хармония и щастие ще ги съпътства още от първия ден на техния съвместен живот.

Така и трябва да бъде – хората се събират, за да удвоят щастието си!

Интересни факти за шампанското Остерайх Голд

В случай че знаете немски или английски език, вероятно ви е направило впечатление наименованието на шампанското. Буквалният превод от немски означава „Австрийско злато“ или „Злато от Австрия“. Това специфично название се дължи на съдържащото се в пенливото вино 23-каратово злато, спомагащо за подобряване на редица биохимични процеси в организма.

Златото, съчетано с бленда от гроздови сортове, съставляващи това вино, в най-големи количества Грюнер Велтлинер и Велшризлинг, засилва усещането за удоволствие и мек вкус при отпиване.

И понеже всяка реколта е уникална, различаваща се по обема валежи, количеството слънчева светлина и редица други фактори, вкусът ежегодно придобива своя индивидуалност и характер.

Харесахте ли сватбена торта?

Наскоро обиколих сладкарниците в моя град, за да помогна в избора на голяма и вкусна торта за моя близка приятелка, на която ѝ предстои сватба. Зная колко времеемко е това начинание, затова ви съветвам да разгледате каталози на торти в интернет пространството и когато харесате някоя, да отидете и да поръчате такава със същата форма и размери. Разбира се, трябва да се съобразите с броя на гостите – ако тортата е твърде малка, някои от тях няма да могат да я пробват и ще се чувстват разочаровани, и пренебрегнати, а това е крайно нежелателно!

Вкусът на тортата също е от значение – все пак тя не е декоративна храна, която просто ще съзерцаваме, изпитвайки удоволствие от нейните изящни, пищни форми. Когато дойде времето да се докоснем до вкуса ѝ, допирайки устни до нейното тяло, очакването за наслада, загнездило се дълбоко в нас, трябва да бъде задоволено…

Сватбената декорация

Несъмнено сватбената украса е сред най-важните моменти в организацията на този тип празненства. Аз предпочитам художествения подход при декорацията, наблягайки на опростен дизайн и цветове с две или три светлосенки, но вие следвайте вътрешните си разбирания за визия и естетика. Изразете себе си, разгърнете своята творческа проницателност, без да се съобразявате напълно със съветите на вашия сватбен консултант, ако сте ангажирали такъв.

„Да го наема, пък да не се вслушвам в него?“ – вероятно звучи абсурдно, парадоксално, нечувано… Нека е така! Ролята на тези специалисти е да ви насочат, а решенията относно детайлите вземете сами, без да се съобразявате с никого!

Разположение на масите и гостите

Ако разглеждате сватбата като работен семинар, ще сгрешите – некоректното, необмислено разполагане на гостите ще спомогне за формирането на тягостна атмосфера. Хората няма да се чувстват комфортно, малцина ще са онези с усмивки на лицата.

В случай че не сте сигурни как да разположите гостите, допитайте се до самите тях. Директният подход в подобна ситуация е превенция срещу лошото настроение

Заключение

Затова, скъпи приятели, ако не сте уверени, че можете сами да се справите с организацията на вашия сватбен ден, както и с подбора на торти, рокли и прочие, обърнете се към услугите на професионална сватбена агенция – в тези фирми работят опитни специалисти, които ще превърнат вашия сватбен ден в истински празник!

Все пак, каквото и да ви предлагат специалистите, вие ги насочвайте, вместо да следвате техните идеи, които макар и красиви, във вашите разбирания ще изглеждат бездушни и безхарактерни, не внасящи никакъв нюанс в цветовете на вашата сватба – дъгата на вашия живот! Коментари