Лесни трикове за разширяване на тесни обувки

Лесни трикове за разширяване на тесни обувки

На почти всяка жена се случвало да не устои на изкушението и да си купи обувки, които не са нейния размер.

Защо купуваме тесни обувки?

„Ще се разтегнат и всичко ще е наред“ – това е девизът, с който дамите оправдават своята вродена страст към обувките. Бъдете сигурни в едно, ако обувките ви създават някакво неудобство в магазина, със сигурност дискомфортът няма да изчезне от само себе си.

Най-разумно е да не купуване нещо с което не се чувствате комфортно, обаче слабостта към точно този чифт, който „трябва задължително да имам“ често е непреодолима. Ако сте се поддали на мимолетното изкушение и вече сте горда притежателка на няколко чифта обувки, които са твърди, леко тесни или пък ви убиват, не се отчайвайте.

Най-добрият вариант, който ви предлагаме, е да се върнете в магазина и да смените тесните обувки.

Ако нямате такава възможност, пробвайте няколко хитринки, които ще ви предложим. С тях определено може да постигнете ефекта на отпускане и разтягане кожата на обувката, така че тя да заеме формата на вашия крак.

Как да разтегнем тесни обувки?

Преди да стартираме със съветите е важно да споделим, че тези методи действат най-добре за обувки от естествена кожа. Изкуствената кожа също подлежи на минимално разтягане, но като правило се връща в първоначалния размер. Така че при обувки от изкуствена кожа тези трикове трябва да се прилагат многократно, до постигане на желания ефект.

Трикове за разтягане и разширяване на тесни дамски обувки, които убиват на крака

И така, какво правим с нашите тесни обувки, които задължително искаме да обуем на празничния коктейл. Ако имате подръка спирт, водка или друг силен алкохол, захващайте се за работа.

Тесните обувките се напояват обилно от вътрешната страна със спирта. След това веднага трябва да ги обуете. Ако искате да постигнете още по-голямо разтягане на кожата, пробвайте да ги обуете върху дебел памучен чорап, който предварително е напоен със спирт. След като алкохолът се изпари процедурата може да се повторя многократно докато обувките не ви станат удобни.

Ако се притеснявате, че спиртът ще увреди кожата на обувките, пробвайте със стари вестници. Номерът е следният. Натъпчете много плътно обувките с хартията, като предварително сте я напоили с вода и ги оставате да изсъхнат. После извадете внимателно вестниците и обуйте обувките. Разтъпчете се с тях поне за 10 минути, така че да постигнете желания ефект.

Изпитан „бабин“ трик с доказана ефикасност, е замразяването на тесните обувките за 24 часа.

Сложете ги в камерата, а след това ги обуйте ледени. Със сигурност усещането няма да е много приятно, но когато започнете да ги разтъпквате кожата ще се отпусне и резултатът е налице. Преди да поставите обувките във фризера ги намокрете отвътре, така ефектът ще е още по-голям.

За много тежки случаи може да приложите и по-крайни мерки. Методът, който ще ви дадем разширява обувката с до половин номер.

В обувките се поставят плътно найлонови торбички, пълни с вода и се замразяват. Замразената вода увеличава размерът си и така води до разпъване на кожата.

Ако не ви се занимава. Нямате време за да изпълните нашите съвети, просто обуйте новите си тесни обувки и влизайте с тях под душа. Това обаче е рисковано, защото има видове естествена кожа, които се изсушават и напукват при намокряне. Макар че и този проблем е поправим с разнообразните продукти за поддържане на естествената кожа, които се предлагат в магазините.

И на последно място, но не по значимост! Пробвайте как действа крема за ръце за тесни обувки.

Намажете вътрешната страна на обувката обилно и ги обуйте. Така кожата на обувките става мека и еластична.

Ако не искате да си хабите крема за ръце, използвайте течен парафин. Нанесете и оставете обувките да изсъхнат на стайна температура. Парафинът няма да навреди, така че не се страхувайте да го прилагате. След като парафинът попие в кожата тя става мека и еластична. Коментари