Популярни и неизвестни приложения на микровълновата печка (Част II)

Да стопим захаросания мед

Медът се е захаросал и е станал много гъст. Ако не го харесвате така има изход.  Поставете буркана без капачката в  микровълновата за  2 минути на съвсем ниска мощност. Медът отново ще стане течен, а и със сигурност ще е запазил своя вълшебен  вкус.

Да накиснем леща и боб за секунди

Микровълнова може да ви помогне, ако искате да ускорите накисването на лещата и боба, което обичайно се прави за една нощ, преди да пристъпим към неговото приготвяне.  Поставете продуктите в  специална кутия, залейте с вода и добавете щипка сол,  нагрейте  за около  10 минути. След това го оставете да поседи така около 30-40 минути и ще  получите бобът и леща, готови за  готвене.

Как правилно да разтопим шоколад

Сигурно искате да знаете бърз способ за приготвяне на горещ шоколад  без бучки. Начупете на парчета и поставате шоколада в специална чаша  за  микровълнова за около 15 секунди. После повторете операцията и внимателно бъркайте всеки път до достигане на желания резултат.

Да изсушим билки

За правилното изсушаване се възползвайте от следния метод вместо да ги държите с месеци на терасата.  Нагрейте ги в продължение на 2 до 4 минути на висока мощност,  като сте  увили билките  предварително в салфетки. После внимателно обърнете салфетките с билки и  повторете операцията. Извадете готовите  растения, които вече са изсушени.

Да върнем предишния вид на захарта, която се е превърнала в буца

Доста трудно е да се справим със захар, която се е превърнала във вкаменелост и за нищо вече не става. Ако това ви се е случило, поставете сладкия продукт заедно с парче  хляб, предварително поставен във вода,  за 30-45 секунди в микровълновата. После разбиването й е лесно.  Овлажнената захар също може да се спаси. Нея пък поставете я в чаша и пуснете  микровълновата за 20-30 секунди.

Да изпечем шоколадов кекс

Любителите на шоколадов кекс могат да го направят много лесно и то  само за минута и 40 секунди. Невероятно, нали?  Смесете захар, какао, сол, канела брашно в съда, подходящ  за микровълнова. Като получите еднородна смес  е нужно да добавите  внимателно към нея- вода, ванилов сладолед и  растително масло.  Разбъркваме още веднъж до пълното изчезване на бучките и поставяме в  микровълновата на висока мощност, предвкусвайки съвсем скорошно кулинарно вълшебство, което ще се топи в устата ни. .

Бързи яйца на очи

Вие може да приготвите превъзходни яйца на очи във вашата микровълнова. Счупете  яйцата в специална чаша с  кипяща вода и добавете капка бял оцет.  Необходимо е да поставите в жълтъка клечка за зъби. Покрийте чашата с  фолио и я поставете в микровълнова. Ястието се готви на максимална мощност в продължение на 30 секунди. След това обърнете  яйцата внимателно и повторете операцията пак за 20 секунди. Готово.

Да премахнем лесно люспите на чесъна

Да изчистите скилидките чесън от люспите може да е  сложна процедура, особено ако бързате.  Но проблемът си има лесно решение. Поставете глава чесън в микровълновата и я нагрейте за 15 секунди.  Люспата ще се овлажни и ще ви бъде доста по- лесно да я премахнете.

Да обелим  експресно  кожата на плодовете и зелeнчуците

Трудна задача, нали? Да премахнете кожата на домата или да речем на прасковите си е мъчение. И ето микровълновата отново може да ви бъде безценен помощник.  Просто нагрейте плодовете в продължение на  30 секунди, после ги  оставате да  изстинат за няколко минути. Ще станете свидетел на малко чудо: кожата ще започне сама да пада пред очите ви и ще постигнете целта си без никакви усилия.

Част I Коментари