Съвети как да запазим любимите си дрехи

В тази статия ще ви предложим няколко основни съвети как да запазите любимите си дрехи за по-дълго време и да не ги съсипете от няколко носения.

Всички дрехи имат етикети. Обикновено, когато са на врата на някоя блузка, те ни дразнят. Поради тази причина доста хора ги режат. Няма нищо лошо в това, но винаги внимавайте как ги махате, за да не отрежете и шева. Ако не можете сами, помолете някоя шивачка да свърши тази работа.

Друго правило е костюм никога не се глади от външната страна.

Същото важи и за дънките и панталоните. Гладете ги само от вътрешната страна, в противен случай те ще лъскат и ще променят дори цвета си.

Не гладете никога влажни блузи от разтегливи материи. Така само ще съсипете кройката им и те бързо ще се разпуснат.

Ако изцапате любимата си дреха докато се храните, не я почиствайте със салфетка, за да не я увредите още повече. Най-добре е да я изперете.

Не чистете петна и с газирана вода, тъй като по този начин петното прониква още по-надълбоко в тъканта заради натрия. Ако не можете да се справите сами с петната, отнесете дрехата на химическо чистене. Винаги казвайте от какво точно е петното, за да могат да ви го премахнат, никога не лъжете.

Важно е да се знае е, че ако имате любим чифт дънки или панталони, не ги перете след всяко носене.

Най-малкото никога не ги перете ръчно и с четка, защото по този начин ще ги изтъркате още повече и те бързо ще избелеят.

Винаги гледайте етикета на дрехите и спазвайте правилата за пране, гладене и т. н. Някои дрехи са за предпочитане да се перат на ръка, но внимавайте как го правите – не търкайте много ръце една в друга, за да не повредите тъканите. Освен това трябва да внимавате и как ги изстисквате от водата. Трябва да сте внимателни, за да не ги разтегнете, освен ако не искате разбира се по-дълги ръкави или крачоли.

Сушилната също е враг на дрехите, за това ако използвате често сушилна, ви съветваме поне през лятото да използвате класическо изсушаване на простора.

Важно е да отбележим, че правилната грижа и употреба за нашите дрехи, обувки и чанти могат да увеличат живота им много кратно. За това е хубаво да спазваме тези основни правила, да можем да носим любимите си дрехи възможно най-дълго и да им се наслаждаваме максимално много. Коментари