6 техники, с които да запазим кожата си млада

Няма как да поне веднъж да не ви се е случвало да изнамерите някоя стара снимка, правена преди години и да не си кажете с тъга: „Леле, колко добре съм изглеждала тогава, ами сега. За съжаление Няма машина на времето, с която да върнете младостта. Да, има много клиники за пластични операции, които ви убеждават, че това всъщност е възможно. Как обаче, каква е цената и за сметка на какво?

Тук ще се опитаме да ви дадем някои простички препоръки на известни дерматолози и специалисти в областта. Не очаквайте чудеса, но пък са достатъчно добре проверени и със сигурност ще намалят вредните влияния на времето, а и ще свалят няколко години от лицето Ви.

Слънцето вреди

Неоспорим факт е, че ако продължително се излагате на слънце, то това може да доведе не само до неприятно изгаряне, но и до появата на упорити кафяви петна, както и на дълбоки бръчки. Ако искате доказателство, вижте кожата на долната част на ръката, където слънцето рядко стига. Не изглежда ли по-нежна и млада?

Слънчевите лъчи определено влияят на процеса на стареене. След 40-годишна възраст ние преминаваме тази граница, в която производството на колаген намалява и еластичността на кожата се променя. Това съвсем видимо се отразява на кожата. Проверката е лесна, погледнете се в огледалото.

По-млада с пет години. Само до 5 месеца, след като сте взели мерки, кожата ви ще изглежда значително по-гладка и свежа. След като настъпи видим ефект, не спирайте, а продължете с мерките за защита от слънчевите лъчи

Предпазване от слънце срещу стареене на кожата

Изглаждане с ретиноиди

Според изследване, направено наскоро от английски дерматолози ретиноидите успешно помагат да се заличат някои бръчки и кафяви петна. Това се дължи на увеличаването на производството на колаген и особено нормализиране дейността на клетките на кожата. Според учените ефектът от тези производни на витамин A съединения значително надминава този на най-рекламираните кремове против бръчки. Проучването показва, че дори и поставянето на минимални количества ретинолов лосион значително подобрява изгледа на кожата ви.

Седем години по-млади. Ефектът се наблюдава само след няколко седмици. Не спирайте и за няколко месеца ще имате кожата на значително по-млад човек.

Да не забравяме антиоксидантите

Антиоксидантите както много от вас знаят неутрализират свободните радикали, които са едни от виновниците за стареенето на кожата, а според много изследвания повишават и риска от рак. Антиоксидантите пазят клетката от вредното влияние на околната среда в резултат на замърсяването. Ползването им води до умерен блясък на кожата.

Три години години по-млади. Ако виждате, че кожата ви изглежда значително подмладена само след няколко намазвания с богатия на антиоксиданти крем, то това е благодарение на хидратиращите съставки в него. Антиоксидантите не могат да проявяват пълния си ефект веднага. Определено трябва да се прилагат поне половин година. След това кожата ще изглежда гладка и свежа, а и вече ще имате блясъка, за който отдавна мечтаете. Коментари