8 тайни, с които 63 годишната Мадона, изглежда като момиче

Как да изглеждате като Мадона на 63?

Мадона е на 63 години! Да, и ние не можем да повярваме! В края на краищата тя може да е пример за много момичета.

Какви тренировки и диета поддържат безупречната фигура на звездата?

Заедно с експерти ще се опитаме да открием тайните на певицата.

Мадона пробва различни варианти. Явно на този етап е избрала този, който е най-добрият за нея и е в топ форма, твърдят фитнес маниаците .

1.Желязна дисциплина

Всеки спортист би могъл да завижда на волята на дивата. Тя прекарва във фитнеса всеки ден, не по- малко от пет часа. Суперзвездата постоянно тества нови методи, които се използват и в мрежата й от фитнес клубове, която тя самата откри преди няколко години.

2. Мадона съветва,

всички да се придържат към строг дневен режим и да не го променят при никакви обстоятелства. На цялото ви забавление, обучение, почивка, работа трябва да се отдели точното време за храна, спане и тренировки.

3. Фитнес планът на певицата включва много дейности:

танци, пилатес, колоездене, карате, плуване, бягане, колоездене, конен спорт, стречинг и йога.

4.Основното правило на певицата:

тренировката може да бъде отложена, но не може да бъде отменена.

5. Разнообразие в режима на тренировки

Мадона е сигурна, че няма да спре да се занимава със спорт никога. Според нея няма смисъл да дигате гири във фитнеса всеки ден, ако точно днес сте изморена или не ви се иска. Слушайте тялото си: днес – разтягане, утре – джогинг, през уикенда – тенис в парка или дълга разходка. Фитнесът трябва да е забавен, а не досаден или натоварващ.

Личният треньор на звездата Крейг Смит разказа за страстта й към кръговите тренировки, които ви позволяват да изгорите 30% повече калории, отколкото при редовните часове, а колежката му Трейси Андерсън направи фитнес програма за Мадона, смесвайки елементи от танци, фитнес и бодибилдинг.

6. В допълнение към тренировките във фитнеса,

Мадона продължава да плува в басейна, да кара колело или да язди кон. Заслужава да се отбележи, че не е необходимо да купувате абонаменти за различни фитнес студия в града – половината от тренировките могат да се правят у дома или на улицата, основното е желанието и творческият подход.

7. Мадона е убедена, че йогата е фитнес за ума, тялото и душата.

Йога или пилатес: кое е по – интересно и ефективно? Певицата има интензивен ритъм на живот, множество турнета, концерти и заснемане на видеоклипове, така че дори по време на йога не може да забави темпото. Мадона избира не спокойна медитация, а ащанга йога. Това е динамична форма на практика.Благодарение на честите, интензивни движения, телесната температура се повишава, което насърчава обилното изпотяване, подобрява гъвкавостта и укрепва мускулите и сухожилията. Според Мадона такива упражнения подобряват гъвкавостта, координацията и силата, както и укрепват гърба, което е особено важно за Мадона като танцьорка.

8.Танцовите тренировки на певицата се състоят от движения, които са ефективни за изгаряне на мазнини.

Танците са страст на дивата Никол Виенхофер. Тя е професионална танцьорка и треньор на Мадона. Специално за нея съставя танцови миксове с елементи на пилатес, балет, силови тренировки и бойни изкуства.

В зависимост от интензивността се изгарят до 500 kcal на час танцово обучение.

Не само, че е кардио, това е и тренировка за сила, издръжливост, гъвкавост и баланс – идеална за кралицата на поп музиката.

Ето само някои от упражненията, които основният набор от тренировки на певицата съдържа

Съвременната инженерна мисъл и теория на фитнеса предлага „женски“ опция, наречена „бодибар“ . Всъщност, това е стоманена пръчка с тегло от 15 до 6 килограма, с която може да се правят много полезни упражнения, без увреждане на вените, ставите, сухожилията

  • клекове с бодибар и вертикална преса;
  • накланяне и извиване на ръцете с бодибар 
  • планк с последователно издърпване на краката към гърдите;
  • планк с алтернативни повдигания на крака;
  • стъпване на стъпаловидна платформа.

Това държи Мадона в топ форма! Искате ли и вие? Коментари