20 лесни начина да ускориш метаболизма си

Как да ускорим метаболизма си, така че всичко изядено да се превърне в енергия, а не в мазнини? Нима при теб нещата не стават толкова бързо, колкото ти се иска.Не се ядосвай, може да поправиш тази несправедливост като промениш някои основни неща в живота си.

Ето и първите 5 лесни съвета, с които ускорим метаболизма 

1.Гимнастика веднага след сън

Темпото трябва да е енергично. Циркулацията на кръвта ще се засили, а това действа като мощен будилник за организма ти и ускорява обменните процеси в следващите няколко часа.

2. Не пропускай закуската

Именно сутрешното хранене разгаря метаболизма и му позволява да поддържа дневния огън силен. Ако закусваш всеки ден редовно, постепенно ще приучиш организма си да изгаря по-голямо количество калории.

3.Следи месечния си цикъл

Жените изгарят 50%повече мазнини на тренировки пред двете седмици след овулацията. Повишеното ниво на естроген и прогестерон влияе на скоростта на обмяната на веществата, но ефектът ще е видим единствено при редовни тренировки.

4. Дишай дълбоко

По-голямо количество кислород в белите дробове е най-добрият катализатор за по-бързото изгаряне на мазнините

5. Не се вманиачавай в шейковете

Фанатичният микс е червив от холестерол, води до атония на червата. Те губят тонуса си, и като бонус можеш да си подариш „запек“, предупреждават диетолозите. Най-добрият вариант е всичко, което слагаш в блендера, да бъде изядено така, както майката природа го е създала.

Спазвайте следващите 5 съвета само след месец ще се радвате на нова фигура

6 Избирайте пълнозърнести храни.

Те се храносмилат дълго. Така захарта, без резки скокове, се преработва и постепенно се разпределя в системите на организма, а не се трупа като мазнина. Дори не поглеждай към булгура и кашите, които се разпределят за нула време.

7.Забрави за бързите диети

Внезапният преход към ниско въглехидратно хранене докарва на организма стрес. Той си мисли, че настъпват гладни времена. Забавя метаболизма си, за да „пести“ и складира всяка трохичка в запас. И после дебелееш.

8.Пий топла вода, по много. 

Дори гореща. Студената вода по-бързо излиза от организма, а на него не му е необходимо много, за да се обезводни. За да протичат нормално процесите в тялото, в никакъв случай не стой жадна, особено при физическо натоварване. Употребата на не по-малко от два литра вода на ден в денонощието ускорява обмяната на веществата с 1/3. не е лошо, нали?

9. Добави люто

Всички видове люти чушки, особено кайен и чили, съдържат капсацин. Този алкалоид унищожава злокачествените клетки и разтваря мазнините.

10. Яж жълтък

Линоловата и архаидоновата киселина ускоряват обмяната на веществата, а летицинът снижава нивото на холестерола.

Метаболизмът се ускорява и от….

11.Вечеряй без алкохол 

Чаша вино или 100 грама твърд алкохол забавят химичните реакции в организма. А храната, която употребяваш заедно с питието, ще бъде складирана като запас във вид на мазнини. Пийналият човек преяжда повече.

12. Напомпай мускулите

Факт, известен на всеки фитнес треньор. Колкото по-обемна е твоята мускулна тъкан, толкова повече енергия изгаря организмът ти, дори в състояние на покой.

13. Провери щитовидната си жлеза

Този орган действа метаболизма. Ти просто си длъжна да знаеш в какво състояние се намира. Важно е, ако следиш теглото или просто си привърженичка на на здравословния живот. Прекалено бързата обмяна на вещества, също е повод за преглед.

14. Дъвчи дъвка

Тя ще ти помогне да усвоиш 68 ккл по-малко на обяд и да изгориш с 5% повече след него.. Дреболия, но пък приятна.

15.Добавяй канела в ястията си 

Тя понижава нивото на кръвната захар. Помага по-бързо да се разграждат мазнините и подобрява храносмилането. На отслабващите им харесва да я добавят в киселото мляко, кефира, в чая.

Последните 5 съвета, които ще осигурят тонус на организма

16. Подправяй салата с ленено масло

То е източник на Омега -3 полиненаситени мастни киселини. те контролират нивото на захарта в кръвта, подобряват обменните процеси. Освен това те дават едно рамо за неутрализиране на омега 6, които получаваме от олиото, яйцата, пилешкото месо. Предозирането води до сгъстяване на кръвта и образуване на тромби.

17. Свари си оолонг

В този полуферментирал чай, произлизащ от югоизточен Китай и Тайван, има много антиоксиданти. подобрява способността на организма да усвоява мазнините.

18. Обикни джинджифила

Благодарение на смолистите вещества и ефирните масла в него той за три часа ускорява метаболизма с 20%.

19. По-често хапвай ябълки

Познатият на всички ни плод е богат на целулоза и на пектин. Тези елементи подобряват пересталтиката на червата и прочистват организма от вредни компоненти. Голямото количество целулоза забавя усвояването на захари, а това означава, че скоро няма да посегнеш към сладичко.

20. Изпитай оргазъм

Нарочно оставихме тази точка последна. по време на секс в кръвта навлизат много хормони, които прекрасно влияят на обменните процеси. О-О-О. Да -а-а! Коментари