Бързи упражнения за плосък корем

Пет минути, четири упражнения, три път в седмицата и ето ти новата коремна преса. Това обещава фитнес треньорката Астрид Макгуайър.

Астрид Макгуайър е известна с кардио тренировките в залата Бари, с Буткамп в Лос Анжелис. Тя е специалист по оформяне на секси мускули.

Известни клиенти са и Джесика Алба и Стейси Киблър. Инструкторката съветва по време на тренировките да се пие достатъчно вода, за да да не се обезводнява организма. Винаги носете в залата си шише минерална вода. Пийте бавно и на малки глътки, така се засилва метаболизма и по-бързо се изгарят мазнини, казва още Астрид.

Ето и нейните специални упражнения за оформяне на плосък корем

1. Извиване и изпъване

Застани с крака, разположени на ширината по-голяма от тази на раменете, държейки от 3 до 5 килограмови гирички в ръцете. Извий стъпалата си на 45 градуса на ляво, след това направи чупка с дясното бедро, накланяйки се наляво. Свий дясната ръка и задръж на височината на раменете, като в същото време лявата дръж изправена и насочена към пода.

Задръж поглед в дясната, като с лявата се опитай да достигнеш левия си глезен, докато вдигаш дясната изпъната право нагоре. Направи 15 повторения и смени страните.

2. Изпиши числото осем

Хвани по една гиричка с двете ръце и седни на пода, опирайки се само на дупето, със свити колена. Вдигни краката малко над пода, изправи ги, вдигни торса като се стремиш да е изправен.

Вдигни левият крак и обиколи другия с гирата, като я прехвърлиш от едната в другата ръка.

Без да спираш, прехвърли гирата този път около десния си крак, върни се в изходно положение, след като си изписала осморка с гирата около краката си. Направи 25 повторения. Колкото по-назад е тялото ти, толкова по-голям ефект ще има. Ако нямаш гирички вземи бутилка с минерална вода.

3. Подвижен мост

Седни настрани на пода, опирайки се на лявото бедро и балансирайки с лявата ръка. Краката трябва да са опрени един до друг и съвсем леко да докосват пода. Дясната ръка дръж право нагоре.

Вдишвайки, след това издишвай, вдигни краката към дясната ръка, максимално близо. направи от 10 до 25 повторения. След това смени страните. За по-голям ефект дръж краката максимално изправени.

4. Изправен крънч

Застани с крака, разположени на ширината по-голяма от тази на раменете, със стъпала извити навън. Свий коленете и приклекни в плие позиция, след това сложи ръцете си зад главата, като държиш лактите си отворени максимално.

Задръж тялото в клек и после наклони десния лакът към дясното коляно, след това направи същото на ляво. Повтори 25 пъти. Издишай, когато накланяш лакътя си, вдишай, когато се връщаш в изходно положение. Коментари