3 домашни кардио упражнения, които изгарят повече калории от бягането

Противно на общоприетото схващане че трябва да се лишим от всички сладкиши, яденето на малко тъмен шоколад преди тренировка е полезно. Лакомството подобрява метаболизма на въглехидратите и придава сила. Също така не е вярно, че фитнесът у дома не работи. Няма смисъл да давате „торба“ с пари, за да си намете фитнес инструктор, ако имате възможност да си организирате мини спортен кът у дома.

Bright Side си направи труда да анализира кои кардио упражнения ще дадат максимален ефект за кратко време и ще ви даде точни насоки как да ги изпълнявате правилно, за да има ефект.

 1. Бърпи

Това упражнение се счита за чудодейно, защото за 10 минути изгаряте 100 или повече килокалории. Бърпи включва почти цялото тяло – в него участват мускулите на ръцете, гърдите, квадрицепсите, задните части и корема. Упражнението развива издръжливост и не изисква специално оборудване.
Как да се направи:
Заемете клекнало положение, поставете дланите пред себе си на пода.
Направете скок назад, докато позиционирате тялото като при лицеви опори.
Направете лицева опора от пода и веднага се върнете към клека.
Скочете нагоре, като се опитвате да изпънете ръцете си възможно най-високо (или направете пляскане над главата). Повторете.
За 1 минута могат да бъдат направени средно 20 burpepe. Започнете с малък брой сетове, в зависимост от вашето ниво на фитнес, и постепенно ги увеличавайте.

2. Кикбокс

За разлика от бокса, при кикбоксът не се нуждаете от партньор: всички удари са насочени във въздуха. Редуват се както динамични, така и статични упражнения. За час натоварване кикбоксът изгаря от 350 до 450 килокалории. Тренировката ви позволява не само да помпате мускули, но и да се отървете от излишните сантиметри, както и да заздравите сърцето, а също и да станете по-издръжливи.

Как да се направи:

Поставете краката си на широчина на раменете, спуснете ръцете си отстрани и дръпнете юмруци към гърдите си.
Направете един разкрач вдясно с десния крак и ритнете встрани с десния лакът. Дръжте ръката си успоредно на пода. Върнете се в изходна позиция.
Едновременно ритайте с левия крак и ръката встрани. Контролирайте коленете си, като ги държите прави.
Направете 2 повторения за всеки крак.На всеки 45 секунди изпълняване на упражнението, почивайте за 15 секунди.

3. Повдигане на коленете към гърдите

Това упражнение е сложно, което означава, че изгаря повече калории от всички останали. Освен това подобни упражнения подобряват мускулната координация и поддържат сърдечно-съдовата система в добра форма.

Как да се направи:

Изпънете ръцете нагоре.
Повдигнете лявото коляно и спуснете ръцете си едновременно.
Издърпайте коляното към гърдите си, в същото време сгънете лактите и спуснете коляното надолу.
Върнете се в изходна позиция.
Правете по един замах в минута от дясната и от лявата страна. Опитайте се постепенно да увеличавате темпото на упражнението.

Упражнения могат до донесат желания ефект, само ако ги комбинирате с различни диети. Правилното хранене не само ще намали броя на сантиметрите в кръста, но и ще излекува тялото – ще изглеждате много по-свежи и тонизирани. Най-добрият ефект и безопасност при изпълнение на упражненията могат да бъдат постигнати, ако се изпълняват поне веднъж под ръководството на инструктор. После може да вземете нещата в сови ръце.

Практикуваш ли фитнес у дома? Мислите ли, че домашните тренировки могат да бъдат толкова ефективни, колкото фитнеса в зала?

 

 

  Коментари