Стари, но златни фитнес упражнения, които да правите у дома

Да твърдите, че работите много и че сте постоянно заети със служебни ангажименти в никакъв случай не е извинение, което да оправдава мързела ви и да пропускате тренировката. Който има желание, намира начини да поддържа добро физическо състояние дори и в домашни условия. Има няколко упражнения-класика, които ще направят чудеса с вашето тяло, но трябва и воля, за да започнете. Само 10 минути на ден са достатъчни, за да тонизирате мускулите и да изваете секси тяло.

На първо място, спрете с извиненията. Тук ви предлагаме 6 златни класически упражнения, с които ще постигнете перфектна форма, но трябва и постоянство.

Лицеви опори за всички мускулни групи

Лицеви опори

Изключително упражнение. Лицевите опори натоварват абсолютно всички мускулни групи. Опитайте се да правите две или три серии по 20 лицеви опори. Те се изпълняват с изправен гръб, а дупето не трябва да стърчи нагоре.

Навеждане с прилепване на длани до пода

С това упражнение натоварвате равномерно гърдите, гърба и раменете. Задължително условия е бедрата да са изпънати, а дланите залепени за пода плътно. Повторете 20 пъти.

Клякания за секси дупе и крака

Клякания

Страхотни са за дупето и бедрата. Не ги правете бързо и не се навеждайте много напред. Заемете поза в разкрачен стоеж като стъпалата трябва да са на широчината на раменете. Изправете гърба и клякайте поне по 20 пъти на ден.

Напади

Нападите са доказано най-добро упражнение за стягане на дупето и бедрата. Постарайте се да направите достатъчно широк разкрач. Изправете гърба, а ръцете поставете на кръста. Коляното трябва да е над стъпалото.
Повторете 20 пъти с всеки крак.

Да повдигнем таза

Често тези, които спортуват подценяват това упражнение, тъй като го смятат за много лесно. Но се оказва, че всъщност изобщо не е така . Направете поне 30 повдигания на дупето и ще усетите как мускулите се напрягат и работят. Задължително коремът и коленете да са на една линия, когато повдигате таза.

Скок-клек

Любимото упражнение на атлетите. Това упражнение натоварва абсолютно всички мускули, но ако решите, че е много лесно може да си докарате като нищо мускулна треска. Клекнете и после се изтласкайте силно нагоре. Ръцете поставете зад тила, за да не ви служат като помощник. повторете 20 пъти

Преди всичко не трябва да се отказвате, ако първите дни ви се стори твърде трудно. Може да започнете с по-малко повторения и постепенно да ги увеличавате всеки ден. Само след един месец тялото ви ще бъде абсолютно променено, жизнено, здраво и разбира се секси. Не пропускайте да пиете много вода, тя ще усили метаболизма и ще ви помогне да изхвърлите токсините.Коментари

Привет, някакво разяснение за това как се изпълнява упражнението „повдигни таза“? 🙂

Повдигане на таза = глутеус мост. Не, не е част от поздрава към слънцето, но да – част (и) от йога е.