Четири препоръки за почивката между вашите тренировки

Няма жена, която да не иска да изглежда добре през лятото или като цяло да подобри външния си вид. Определено в ентусиазма си понякога прекаляваме с тренировките. Не, не е нужно да блъскаме железата 24/7, дори това може да ни навреди.

Да, трябва да работите много здраво, за да имате красиво тяло, но трябва да включите и още един елемент – почивката. Мускулите се оформят именно когато си почивате, а в същото време тогава и възстановявате силите си, за да тренирате пълноценно. Едва ли при 7 тренировки в една седмица се чувствате добре. Ето няколко неща, над които да помислите, за да подобрите резултатите от тренировките си.

1. Прекалено навити да влезете във форма

Изразът, ден за възстановяване, въобще не фигурира в речника ви – претренирането много бързо ще ви застигне, дами. Не е нужно да се претрепвате по седем дни в седмицата. Определете си поне един ден, в който няма да тренирате и ще отпочинете мускулите.

Лесен начин да решите дали сте преуморени е да оцените себе си преди тренировка. Скалата е от 0 до 10, като 10 е напълно отпочинало тяло. Когато стигнете до стойност под 5, направете леко разтягане и загрейте, но не си давайте зор във фитнеса. По-добре пропуснете упражненията с тежести.

2. Приемате прекалено много въглехидрати.

Да, ние мацките обожаваме да хапнем нещо сладко, но в дните когато не спортуваме, то хич не ни помага. Точно обратното. Те са предпочитан източник на енергия за тялото ни, но в дните на почивка, нямаме нужда от екстремни нива на енергия. Особено когато сме в период на изчистване е добре да внимаваме с тях. Току виж сме изгорили някоя друга калория, метаболитно.

Пълноценна почивка между тренировките във фитнеса

3. Не приемате достатъчно белтъчини.

Много проучвания гласят, че ако не хапнем достатъчно след тренировка, възстановяването ще се забави. За да възстановим енергията си ни трябват калории. Какво по-хубаво от обилно количество протеин. Той е основната съставка на мускулите и еднакво важен и за тези, които качват и за тези, които свалят тегло. Наблегнете на месото в почивния ден, за да може да се завърнете в залата, изпълнени с енергия.

4. Графикът ви за сън изглежда като косата ви в 4 сутринта!

Това е нещо много важно и в почивните и в тренировъчните дни. Дори да се храните перфектно и да се разтягате добре, дори един лек масаж на мускулите, може да провали утрешната ви тренировка, ако не се наспите добре. Това е най-доброто нещо, което може да направите, за да се възстановите. Нищо не се отразява на натрупания стрес, както един отпочиващ 8 часов сън.

Според специалисти, ако успеете да да си направите график, който да следвате, ще има по-голям ефект от съня ви. Лягайте си долу-горе по едно и също време и гледайте, все пак да не прекалявате със съня. Това може да доведе до обратен ефект, който се изразява в неистова ленивост. Коментари