Манията kangoo jumps – скачай като кенгуру

kangoo jumps – скачай като кенгуру. Канго джъмпс е истински забавен и лесен начин да влезете във форма. Наричат го още „фитнес зала в торба“. В торбата всъщност се побират онези специални обувки, с които се тренира. С тях се подскача еднакво добре и в залата, и у дома. Трябват ви само 2-3 свободни квадратни метра. А известната актриса Ким Бейсинджър може да бъде видяна да тича „по кенгурски“ в парка всяка сутрин.

Обувките за kangoo jumps тежат около два килограма

всяка и действат като добре смазани амортисьори. Обувките са изобретени от канадския лекар Грегори Лехам за рехабилитация на хокеисти. През 80-те години на миналия век швейцарският инженер Денис Невил доразвива и усъвършенства модела. Новото изобретение той представя на международното спортно шоу през 1994 година.

Оттогава всъщност стартира и развитието на Канго Джъмпс като спорт. Канго Джъмпс съчетава традиционна аеробна програма, заедно с използването на подскачащите обувки. Задължително се подскача на фона на ритмична музика. Резултатът е повече от страхотен. Наслаждавате се на един въздушен танц, който създава у вас чувството за безтегловност и спокойствие на духа и същевременно сваляте килограми.

Този спорт kangoo jumps – скачай като кенгуру, определено щади ставите и укрепва имунната система, казват лекарите.

И как не го казахме досега? Смъква до 800-900 калории на тренировка. Подскачането с кенгурските обувки стяга и оформя коремните мускули ханша и бедрата, заздравява гръбначните мускули и съответно помага за изправянето на стойката.

Прочувания на НСА показват, че подскачането с тези обувки е

много полезно и в същото време приятно упражнение, което всеки може да прави. Не се изисква предварителна нагласа. Започвате с 5-10 минути и след месец може да подскачате и час. Този спорт активизира клетъчната обмяна, активизира и всички мускули. Органите на цялото тялото се тонизират и увеличават в пъти ефективността си.

Лекарите го препоръчват за коригиране и предотвратяване на проблеми от здравословен характер: наднормено тегло, сърдечни заболявания, депресия, хранителни разтройства, запек, болки в гърба, проблеми с пикочния мехур, липса на енергия, имунна недостатъчност и др.

В книгата си „Скачане за здраве“ д-р Мортън Уокър е категоричен, че подскачането с Канго Джъпс подобрява в пъти зрението.

Детските лекари смятат, че този спорт е полезен за развиване на координацията, за повишаване на концентрацията при учене и е успешна борба с наднорменото тегло в детска възраст .

Обувките са безопасни, тъй като са тествани в продължение на няколко години в калифорнийските летни лагери. Необходими са ви от две до пет минути, за да свикнете да се движите с тях. Могат да издържат тегло и до 160 кг, така че този спорт е особено подходящ за хора с наднормено тегло.

Обувките намаляват натиска върху глезените, пищялите, коленете, бедрата, долната част на гърба, гръбначния стълб до 80%, в сравнение с нормалните обувки за тренировка. Програмата Канго Джъмпс се предлага на различни места в страната. Една тренировка варира от 8 до 10 лв. Отслабването е гарантирано. Само за един месец се свалят до 6-7 кг без изнурителни диети, а организмът ви се чувства като нов.

Да опитаме? kangoo jumps – скачай като кенгуру Коментари