Най-добрите упражнения за страхотен гръб

Искаш да изглеждаш еднакво добре и отпред и отзад – прави упражнения за гръб. Силният гръб подобрява стойката, помагайки ти да изглеждаш по-висока, по-слаба и по-уверена отвсякъде.

Прави упражненията, които Жаклин Кейсън, фитнес инструктор от Маями Бийч изпълнява. Дълго време тя е била личен треньор на Дженифър Лопес. А после започни да дефилираш с най-грациозната си походка по червения килим, където и да стъпваш.

1. Супермен

Легни по корем върху удобна стелка, ръцете са изпънати пред теб. Вдигни раменете, главата, гърдите и долната част на краката от стелката, държейки главата и врата неподвижни. Придвижи ръцете настрани, към гърба, докосвайки дланите отзад. Върни отпред. Повтори 20 пъти.

Започни с това упражнения, препоръчва Кейсън. Да държиш кръста в напрежение, докато гърбът е неподвижен, е важно, за да избегнеш травми. Следи за това усещане и се опитай да го задържиш.

2. Права линия

Застани в поза за лицева опора, държейки гирички в двете ръце, юмруци под раменете. Свий дясна ръка, приближавайки гиричката към гърдите. Отпусни и повтори с лявата ръка. Това е едно повторение. Продължи, редувайки страните 10 пъти.

Смяташ, че тежестта е голяма? Разкарай гиричките. Вместо това редувай докосвания на раменете, предлага Кейсън, това наистина заздравява мускулите на торса. постепенно ще набереш сила и тежестите няма да са проблем.

3. Силова поза

Застани за лицева опора, подпряна на лактите, краката на ширината на раменете. Върти раменете назад и надолу, като отпускаш гърдите към земята, опитвайки да доближиш раменните лопатки една към друга. Задръж, след това с обратно движение пружинирай, въртейки леко раменете. Направи 15 повторения.

Размерът няма значение! Това движение е микроскопично – трябва да държиш неподвижно горната част на тялото, движейки само гърдите и гърба, без бедрата – но ползите за стойката ти са огромни, казва Кейсън.

4. Опит за летене

Застани с крака на ширината на раменете, коленете леко присвити, дръж гиричка във всяка ръка, с отпуснати рамене и длани, сочещи навън. Приклекни, вдигни след това ръцете отстрани на височината на раменете. Отпусни,броейки до 3. Направи 12 повторения.

Започнах да слушам музика на път за залата, казва Кейсън. По такъв начин се мотивирам преди да съм пристигнала, споделя инструкторката. Лесно е да изпълниш препоръката.

5. Военна преса

Застани с крака на ширината на раменете, коленете да са отпуснати. Дръж във всяка ръка по една гиричка, ръцете изнесени настрани, лактите свити на 90 градуса, длани обърнати напред. Изпъни дясната ръка над главата. Отпусни,а след това повтори с лявата. Това е едно повторение. продължи, редувайки страните 10 пъти.

Дръж ръцете изпънати по време на всички серии, не отпускай лакътя под нивото на рамото. Това дава максимални ползи. Кейсън е забелязала, че много нейни клиенти накланят ръцете напред. Помни- бицепсите да са до ушите.

Резултатът от тези упражнения за гръб няма да закъснее. Само две седмици са нужни, за да усетиш промяната Коментари