Секси без ръкави. Пет упражнения за перфектни рамене

Искаш рамене, които няма да си помисляш да прикриваш повече? Започни с тези упражнения за горната част на тялото, представени от инструкторката на холивудските звезди Астрид Суан. Упражненията са за бицепсите, трицепсите, раменете и гърба.

Плюс това, правилните им изпълнения /прави по осем повторения на всяко упражнения, почивай след това повтори два пъти/, нормализира сърдечния ритъм. Кардио направено! Извинявайте, но големите шалове, вече не ти трябват.

1. Нагоре-надолу
 
Застани с разтворени крака, лява ръка пред теб, дясна ръка отстрани, с длани навътре и с по една гира във всяка ръка.

Вдигни лявата ръка на нивото на раменете пред теб и дясната – също на нивото на раменете отстрани. Смени веднага местата им, така че дясната да е отпред, а лявата отстрани.

Отпусни. Повтори упражнението, за да се върнеш в изходно положение. Това е едно повторение.

Съвършенството идва с практиката: Координацията го изисква. Първо маркирай движението – казва Суан. Трябва да е плавно, затова започни бавно, без тежести.

2. Супер рамене

Легни с лице надолу върху стелка, изпънати пред теб ръце и крака назад. Повдигни раменете и краката от постелката. Задържайки ръцете изправени, ги придвижи настрани и назад, докато стигнат над гърба и плеснеш с дланите над дупето. Повтори упражнението наобратно, докато се върнеш в изходно положение. Това е едно упражнение.

Болкоуспокояващо: Ако изпитваш болка в бедрата, легни върху две стелки. И сега вдигни тези ръце и крака високо.

3. По-секси и в гръб

С гира във всяка ръка, заеми позиция за лицева опора с изправени в лактите ръце и изравнено тяло от главата до петите. Свий десния лакът. Завърти се настрани, балансирайки с лявата ръка, изпъвайки и вдигайки дясната ръка. Повтори упражнението на обратно, за да се върнеш в изходна позиция. Повтори на другата страна. Това е едно повторение.

Ако ти е трудно? : Направи го с лицева опора със свити колене. При завъртането настрани, изпъни крака, който е отпред. Пак ще работиш за корем, но няма да паднеш на лицето си, казва Суан.

4. За жестоки трицепси

Застани с леко разтворени крака, отпуснати отстрани на тялото ръце, длани навътре и с гири в тях. С едно плавно движение вдигни ръце нагоре, докато образуват „У“ над главата ти. Свий лактите и отпусни китките зад главата. Изправи. това е едно повторение.

Кило по кило: Ключът към ползотворните упражнения е да вдигаш точната за теб тежест. Ако си нова, вдигай не повече от 2-3 кг. Ако спортуваш редовно, може да опиташ и с 5 или с повече.

5. Тонизиране на цялото тяло

Седни с разтворени колене, плътно прилепнали на земята стъпала, ръце зад теб и пръсти, сочещи напред. Вдигни тялото от дупето, така че да е равно от раменете до коленете. Присвий лактите, за да свалиш трицепсите. Изправи. Задържайки бедрата стабилни, вдигни лявата ръка и крак и ги постави няколко сантиметра назад. Повтори на другата страна. Това е едно повторение.

Лека мотивация: Закачи си любимия изрязан топ на вратата вечерта, за да се амбицираш сутринта и да хукнеш към залата Коментари