Разтегни се и стегни тялото с йога

Тази йога тренировка ще ти помогне да останеш гъвкава, стройна и да изглеждаш секси! Йога инструкторът и звезда в Instagram Джесика Оли ти показва как да го направиш.

1.Трикрако куче

1.Започни като се наведеш с лице към земята и се подпреш с длани, избутвайки прасците си назад, повдигайки дупето нагоре, доближавай с гърдите земята.

2. Набери се с ръцете, опирайки длани към земята.

3.Вдишай, докато вдигаш със замах единия крак нагоре, като задържаш ръцете така, че подмишниците да сочат към пода, а кракът да е стегнат. Задръж в тази поза за около 5-7 вдишвания, след това смени страните.

Пози – Това разтяга няколко зони на тялото в едно и също време – раменете, бедрата, прасците и дори гърба.

2. Камилска поза

1. Коленичи с разтворени колене, спусни опашната кост надолу и изтласквай бедрата напред, изправи торас, като се вдигаш от гърдите. Разпусни врата и намери поза, в която нямаш напрежение.

2. Сложи ръце на хълбоците, така че палецът да насочи под кръста и бавно издишай, извивайки се назад, с глава спускаща се над петите.

3. Ако се чувстваш добре в тази поза, продължи, поставяйки едната ръка на петата , другата разтягайки напред.

Намали напрежението: продължавай да повдигаш гърдите си и да напрягаш бедрата си напред, за да намалиш напрежението в долната част на гърба, което ще намали натрупаното напрежение в тялото, изморило се при шофиране или неподвижно седене пред компютъра.

3. Гарван

1. Клекни, разпери длани и ги постави на по-голяма ширина от раменете. Вдигни петите от пода, а след това повдигни и дупето и постави коленете отстрани на ръцете.

2. Притисни краката към ръцете и ръцете към краката. Мисли за подмишниците си като подслон за коленете.

3. вдигни единият крак от пода и се наведи малко напред, за да балансираш.

4. Ако усетиш, че имаш баланс, опитай да вдигнеш другия крак бавно и внимателно.

Под контрол: Фиксирай погледа си в една точка – представи си нещо. между ръцете си или пред теб и не забравяй да издишаш.

4. Изпъната ръка към палеца

1. Преди да вдигнеш единия крак нагоре, се увери, че този, който ще ти служи за опора, е раздвижен, като направиш няколко клека и раздвижиш капачката на коляното. Вдигни крака и хвани палеца му, изпъни гърдите и фокусирай вниманието си върху нещо, което не се движи.

2. Бавно започни да изпъваш крака, за да почувстваш разтягането на мускулите в прасеца, използвай свободната си ръка, за да балансираш, както ти е удобно. Не се притеснявай, ако загубиш равновесие, почни всичко отначало.

Остани на линия: Позата на един крак е страхотна, за да се научиш да балансираш както и за разтягане на краката.

5. Челна стойка

1.Започни като поставиш на земята ръцете от лактите надолу раздалечени. трябва с предната част на ръцете да направиш триъгълник, допирайки дланите една до друга. Наведи главата си и я сложи на пода към главата и главата към ръцете.

2. Пристъпи с краката напред, повдигайки бедрата максимално нагоре.

3. Увери се, че бедрата ти са стабилни и високо, след това вдигни единият крак нагоре, отблъсквайки го от гърдите. След като балансираш вдигни и другият и ги задръж свити.

4. Започни да изправяш краката, представяйки си, че искаш да докоснеш небето. не бива да усещаш никакво напрежение или болка във врата, ако почувстваш спри.

Готова ли си за още?

Следвай Джес в инстаграм ? @Jessicaolla Коментари