Най-добрите упражнения за стегнато дупе

Ако ти обещаем супер дупе само за 14 дни, ще започнеш ли от днес?

Всичко опира до правилните движения и ние събрахме за теб перфектните. Разкри ни ги звездният инструктор Дейвид Кирш. Виновник за перфектната структура на много известни личности. Спецът по задни части създава специална серия от упражнения, с които доказва, че перфектната визия е възможна без гири и тежки уреди.

Прави ги три пъти седмично и ще видиш първите резултати след 14 дни.

1. Плие на пръсти 

 1. Застани в разкрачен стоеж, така че петите ти да са на широчината на раменете, а стъпалата под лек ъгъл. Сложи ръце зад главата и издай дупето назад.
 2. Приклекни така, че бедрата ти да са успоредни на пода и вдигни петите си. Задръж за няколко секунди – ако стегнеш корема ще ти е по-лесно да балансираш. Докато се изправяш дръж задните си части стегнати. Повтори 15 пъти.

2. Клякане на един крак

 1. Застани права със събрани крака и успоредни стъпала. опусни дясната си ръка на стол за баланс.
 2. Прехвърли тежестта на десния си крак, след това наклони напред и докосни пода с дясната ръка, като едновременно с това изпъни назад левия си крак със стегнато стъпало. фокусирай се върху точка на пода, за да не ти се завива свят. Върни се в изходна позиция и повтори 15 пъти. След това смени краката и направи още 15 повторения.

3.Сумо клек със страничен удар

 1. Застани права с леко разкрачени крака, нека стъпалата ти са леко под ъгъл, ръцете са на ханша, дупето е издадено назад.
 2. Дръж гърба си изправен, клекни и задръж за няколко секунди.
 3. Изправи се бавно, пренеси тежестта на десния крак и направи ритни с левия настрани. Стегни горната част на тялото си и насочи стъпалото си по посока на ритника. Това ще ти помогне да балансираш. Върни се в изходна позиция. повтори по 10 пъти на крак.

 4. Ножици

 1. Легни по корем, разтвори краката си във V позиция и отпусни главата си върху ръцете. Постави стъпалата си така, че пръстите ти да се движат по пода.
 2. Стегни дупето и повдигай краката си на около 45 градуса от пода, като събираш петите си във въздуха. Задръж в тази позиция около 5 секунди след това отпусни отново на пода. Задръж горната част на тялото си неподвижна, така че да не напрягаш гърба и врата. Повтори 10 пъти.

5. Патешко ходене

 1. Застани с разкрачени крака на ширината на раменете като насочиш стъпалата си настрани. След това приклекни така ,че бедрата ти да са успоредни на пода. Дръж корема си стегнат, дай дупето назад и сложи ръцете си зад главата.
 2. В тази позиция направи крачка напред като водеща трябва да е петата. Първо с десния, после с левия крак, като това се брои за едно повторение. Направи го 4 пъти, с половин минута почивка между двете. Коментари