Изглеждай секси отзад – упражнения за дупе и бедра

Кой не иска да има стегнато и малко дупе? Тези упражнения от любимата ни секси звезда Кати Прайс, трябва да се правят за 10 минути 3-4 пъти седмично. Това е всичко, което ти трябва, за тонизираш, стегнеш и склуптурираш дупето си. И нека хейтърите да си хейтят: Тази година клиновете са новите панталони.

1. За да намалиш обиколката

Застани на четири крака, китките да са под раменете, коленете да са под ханша. Вдигни левия крак и изритай на височината на бедрата встрани. Върни обратно, за да застанеш в изходна позиция. Веднага след това повтори с другия крак. Това е едно повторение. Продължавай, редувайки страните 30 пъти.

Съвет: Въпреки че долната част на тялото се движи бързо от едната към другата страна, задръж горната си част неподвижна като статуя, казва Прайс. По такъв начин ще оформиш и страхотна преса на корема.

2. Дупе като ябълка

Застани на четири крака, подпирайки се на предната част на ръцете, с колене под ханша. Със свито коляно вдигни десния крак малко, като се стремиш да мине леко над левия. Оттук го вдигни високо, задържайки коляното свито. Отпусни и повтори 8 пъти. На последното повторение пружинирай с крака 16 пъти. Това е една серия. Направи 4 след това смени страните.

Съвет: Не се изненадвай, ако в началото ти е лесно. Вдиганията загряват мускулите. Когато стигнеш до пружиниранията ще умреш от болка. Затова се въоръжи с търпение.

3.Бедра в действие

Легни на дясната си страна, облягайки се на ръката, с лакът под рамото, лявата ръка да е на под пред стомаха, краката да са събрани и сгънати в коляното. Вдигни левия крак сгънат нагоре, като стъпалата продължават да са едно до друго. Отпусни и изпъни левия крак настрани,задържайки краката напред, а не нагоре. Върни се в изходна позиция. Направи 25 повторения, след това смени страните.

Съвет: Не хитрувай. За да напрегнеш мускулите е важно бедрата да са настрани – не се облягай с тях назад. Прайс съветва да сложил лявата си ръка на бедрото, а не на пода и да побутваш бедрото напред.

4. Тонус за мускулите

Седни със свити колене, стъпалата плътно на земята и се облегни назад на ръцете си. Изпъни десния крак навън, отваряйки леко левия. Приближи краката един към друг и кръстосай десния върху левия. Направи 20 повторения, след това смени страните.

Съвет: За да оформиш извивки, първо трябва да направиш мускули, което означава, че трябва да ядеш протеини/ поне 12 грама/. Без тях можеш да се упражняваш колкото искаш, но „няма да оформиш мускулите си правилно“, казва Прайс.

5. Стягай дупето

Застани на четири крака, длани под раменете, колене под ханша. Пренеси тежестта надясно, отпусни се на дясната ръка, докато изпъваш левия крак назад и нагоре Вдигайки го, го извий към гърба повтори движението обратно. Направи го 30 пъти след това смени страните.

Съвет: Почувствай жегата. Искаш да работиш за корема и дупето, а не за краката, правейки това упражнение. Ако почувстваш напрежение в бедрата, спри за малко и почини.

Искате да добавите още упражнения за дупе към фитнес програмата си?

Упражнения за стегнато дупе.

30 дневно предизвикателство за секси дупе и крака Коментари