10 натурални маски за коса, които ще направят чудеса

Как да спасим косата – 10 топ съвета, за да изглеждат косите ви добре.

Жената се познава по косата. Колко мъже са обръщали погледи след една добре поддържана жена. Да, мъжете, а и не само те обожават добре оформените и живи коси на дамите. За да изглеждаме красиви, а и самите ние да се чувстваме прекрасно в собствената си кожа, трябва да се постараем. Няма да отнеме много време, просто няколко пъти в месеца е нужно да подхранвате косата с няколко прости за изпълнение маски, приготвени с натурални средства!

Предлагаме Ви 10 уникални маски за коса от природата, които може да ползвате. Резултатът ще е налице само след няколко манипулации.

1. Маска за коса с мед и мляко

Комбинацията от мед и мляко е използвана още по времето на Клеопатра. Възползвайте от полезното действие на двата продукта, като сипете 1с.л. мед в 200мл прясно мляко. Нанесете маската с масажни движения, като внимавате косата хубаво да се „напои“. Изчакайте да подейства 20 минути, след това измийте с шампоан.

2. Маска за коса с зелен чай

Разбъркайте 2 с.л. листа от зелен чай с един жълтък и една с.л. синапено брашно. Ако се налага, добавете и малко топла вода, за да получите хомогенна смес. Нанесете маската върху косата и покрийте с шапка за баня. Оставете да подейства 20 минути, а след това изплакнете и измийте с шампоан.

3. Маска за коса с алое вера, зехтин и жълтък

В купа сипете 4 с.л. затоплен зехтин, 5 с.л. етерично масло от алое вера и 3 разбити жълтъка. Разбъркайте маската и нанесете върху косата с помощта на гребен. Оставете я да подейства за около 4 часа, а след това изплакнете с хладка вода и измийте с шампоан.

4. Сметана или мляко срещу изтощена коса

Заквасената сметана и киселото мляко с висока масленост се отразяват отлично на изтощената коса. Всяка седмица нанасяйте 3-4 с.л. от един от млечните продукти по избор и оставете да подейства за около 20 минути. Накрая изплакнете и измийте с шампоан.

5. Ягодова маска за изтощена коса

В купа сложете 1 ч.ч. меки ягоди и ги намачкайте с вилица. Добавете 2 с.л. зехтин и 1 жълтък, а после разбъркайте. Нанесете маската с помощта на четка или гребен върху косата и изчакайте 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и измийте косата с шампоан. Природната маска не само помага на изтощената коса, но и съдейства за по-бърз растеж на косъма. По желание към ягодовата смес може да добавите една с.л. мед.

6. Бананова маска за увредена коса

В купа намачкайте един банан и добавете към него 3-4 капки бадемово масло. Разбъркайте сместа и нанесете маската с масажни движения от корените до краищата на косата. Оставете да подейства 25 минути и изплакнете.

7. Маска за коса от жожоба и мед

И двата продукта имат изключителен ефект върху косата. В купа сипете 5 с.л. боров мед и 2 с.л. масло от жожоба. Изчакайте маската да подейства около 5-10 минути, след това изплакнете и измийте косата с шампоан.

8. Маска за изтощена коса от черен чай

Необходими са ви 8 с.л. леко затоплен черен чай и 2с.л. ром. Може да поставите въпросната смес в пулверизатор и хубаво да напръскате косата, докато поеме от маската. Оставете да подейства 1 час, а после изплакнете и измийте с шампоан. За по-къса коса намалете дозата на половина.

9. Маска за коса от мед, авокадо и зехтин

Ударна доза блясък и здраве за вашата коса! В купа разбъркайте 2 жълтъка, месестата част от половин авокадо и 2с.л. зехтин. Нанесете маската с помощта на гребен, покрийте с шапка за баня и изчакайте 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и измийте с шампоан.

10. Кокосова маска за изтощена коса

В купа сипете една ч.ч. кокосово мляко и една ч.ч. кокосово масло (ако нямате под ръка, може да го замените със зехтин). Сместа се затопля и се нанася върху леко влажна коса. Покривате с шапка за баня и оставете да подейства една нощ, а на сутринта измивате косата с шампоан.Коментари

Maski sled kurmene.