12 трика за перфектно нанасяне на грим

12 трика за перфектно нанасяне на грим и още нещо.

Ако си мислите, че красивият грим се дължи само на подходящо избрани нюанси и на скъпи козметични продукти, лъжете се. За да изглеждате перфектно с грима, който сами сте си сложили, трябва да спазвате определени правила и последователност на нанасяне, категорични са професионалистите.

Дори и да се разделите със солидна сума, за да си купите най-скъпата козметика, пак ще приличате на оцапотена карикатура, ако не се постараете да овладеете някои лесни стъпки, които ще ви научат как да правилно да нанасяте грима в домашни условия.

Като начало да знаете, че гримът стои добре само на добре измито, поддържано и чисто лице.

А ето и съветите на гримьорите, които ако следвате ще бъдете неотразима по всяко време на деня.

1. Всяка дама ще изглежда вълшебно, ако следва особеностите на собственото си лице при нанасянето на грима
Залагайте на текстури за лице, повтарящи повърхността на кожата. Течните фон дьо тени с добро отразяване на светлината в момента са са хит и стоят добре на всяко лице, твърдят гримьорите.

2. Ексфолирай и почисти кожата, след което нанеси подходящ крем. Фон дьо тенът стои перфектно на чиста и гладка кожа. С добре подбрана основа за грим ще хидрираш и адаптираш продукта към кожата. Можеш да използваш базата и като фин коректор, изравняващ тена.

3. След нанасяне на фон дьо тена винаги завършвай с озаряващи продукти, които съдържат светлоотразителни частици. Това ще предаде на лицето ви желаната свежест. Следвай правилото за повече светлина в зоните, които искаш да подчертаеш

4. При избора на цвят на фон дьо тен се съобрази както с нюанса , така и с текстурата, подходяща индивидуално за теб. Ако кожата е суха, дехидратирана или зряла – избягвай продукти с пудра или матиращ резултата. Флуидните тексутри с озаряващ ефект са подходящи за суха кожа. За комбинирана или склонна към лъщене кожа, търси продукт с матиращ и кадифен завършек.

5. За по-дълготрайна основа нанеси преди фон дьо тена база за грим или подходящ за кожата ти крем. Изчакай хубаво да попие поне 5-10 минути. При нанасяне използвай четка за фон дьо тен като започнеш да нанасяш продукта от нослето към периферната част на лицето, така ще нанесеш по-равномерно продукта и ще изравниш тена на лицето. Постави пудра в Т-зоната за да фиксираш основата.

6. Погрижи се за здравето и хидратацията на кожата си. Не забравяй да пиеш вода. Когато една кожа е хидратирана, тя няма нужда да се „храни“ с продукта, който нанасяш на лицето си.

7. В зоната на околоочния контур ползвай коректор, който да е 1 до 2 тона по-светъл. Нанеси много фин слой с потупване, за да избегнеш подчертаването на фините линии.

8. За гладко лице с перфектен тен смесете малко количество от базата за грим, която ползвате с една доза фон дьо тен ви.

9. Ако използвате пудра нанеси я с четка, за да запечати добре тена. Избягвай зоната около очите, за да не подчертаеш финните линии

10. Под очите нанеси коректор с по-малко светъл тон от цвета на кожата а скулите склуптурирай с по-тъмен.

11. Основното правило при грима през тази година е : less is more – или иначе казано, по-малки количества и не повече от една зона на акцентиране. Важно е да се грижите добре за кожата-редовно почистване и ежедневна хидратация.

12. Използвай коректор не само в околоочната зона. Може да го нанасяш върху контура на устните за допълнително подчертаване.

След като усвоиш тези уроци и тънкости за правилно нанасяне на грим, всеки ден ще изглеждаш все едно си посетила професионален гримьор. Коментари