5 ефективни маски за лице с лимон

Маски за лице с лимон, защо не? Всяка дама, която държи на външния си вид иска да притежава сияйна, мека и бяла кожа. Поддържането на кожата обаче не е никак лесна задача и изисква много търпение и последователност. Промяната на хранителните навици е една от стъпките към красива кожа, защото състоянието ни отвътре, е израз и на нашия външен вид.

И ако не спазвате някои елементарни правила на хигиена и най-скъпата козметична процедура не може да направи чудеса с вашата кожа. Дерматолозите горещо препоръчват лимонът, както за ядене, така и като основна съставка, прибавена към рецептите за почистване на лице.

Лимонът е най-често използваната съставка за избелване и стягане на кожата на лицето и шията.

Той намира намира широко приложение в козметиката. Лимонът има почистващи и стягащи кожата свойства, помага за избелването на някои пигментни петна и лунички.

Внимание! Ако имате много чувствителна кожа не прилагайте лимона върху лицето в чист вид, тъй като може да предизвикате алергии. Може да разредите сока от лимон с вода и да нанесете директно течността с памучен тампон. Вярно е, че цитрусовите плодове имат антисептино действие, но в същото време могат завишат в пъти чувствителността на кожата към слънчевата светлина. Дерматолозите са категорични, че ако сте третирали кожата с лимон, не бива да се излагате на пряка слънчева светлина поне 5 часа след нанасянето.

Ако имате намерение да избелите кожа на пазара се предлагат стотици избелващите препарати- от кремове, сапуни, лосиони до различни козметичните процедури. Това, което ще ви предложим в случая е да не хвърляте неоправдано много средства за скъпа и маркова козметика. За чиста и без комедони кожа има няколко много лесни козметични рецепти с лимон, които всеки може да си приготви в домашна обстановка.

Маски за лице с лимон

1.Пилинг маска за лице с лимон

Преди да пристъпите към процедурата изплакнете лицето хубаво с хладка вода. Отрежете парче лимон и много внимателно обтрийте проблемния участък. Обикновено това е сектора около носа и брадичката. Повторете процедурата няколко пъти пъти. Накрая изплакнете с много студена вода. Ако кожата ви има склонност към образуване на черни точки и комедони, повтаряйте и манипулацията поне два пъти на ден.

2.Маска за лице с лимон и захар

Маската е изключително ефикасна за премахване на черните точки по носа. Сложете две или три супени лъжици захар в подходящ съд и добавете към тях около 50 мл. сок от лимон. Не изчаквайте захарта да се разтопи, а бавно започнете да търкате сместа върху носа и лицето. Тази уникална формула помага за изчистване на бактериите, които причиняват акне по лицето

3. Маска за лице с лимон и розова вода

Смесете сокът от един лимон с 20-30 милилитра розова вода. Вземете памучен тампон, напоен в сместа и в продължение на няколко минути третирайте с леки кръгови движения проблемната зона. Накрая изплакнете със студена вода и подсушете с мека хавлиена кърпа.

4. Маска за лице с лимон и белтък

Към добре разбития белтък добавете сока от половин лимон и разбъркайте добре сместа до получаване на плътна консистенция. Нанесете внимателно маската равномерно върху цялото лице и изчакайте около 10 минути, докато изсъхне хубаво. Изплакнете със студена вода.

5. Маска за лице с лимон и мед

Единственото, което ви е необходимо е сокът от половин лимон и две супени лъжици мед. Изстискайте лимона и добавете меда. Разбъркайте хубаво сместа и нанесете върху почистено лице с леки кръгови движения. Внимавайте със зоната около очите и пазете косата. Останете с нея между 15 и 20 минути, след което я измийте.Коментари

след маската слимон е добре да се неутрализира киселата среда ,която създава лимона.Това става,като се отреже кръгче от добре измит картоф исе обтрие кожата няколко пъти.сле престой от10 мин. неутрализацията продължава със сода за хляб-с навлажнен памучен тампон,поръсен с
ъс содата се обтрива лицето и след 10 мин. престойсе измива с хладка вода.Кожата е почистена и невероятно мека.