Азбука в макиажа

Кои са основните правила в грима, които следват топ визажистите по света? Открий ги с нас. Виж текста по долу и ако следваш съветите ще се радваш на перфектен резултат и визия.

Не на тъмните кръгове под очите

В зоната на околоочния контур се използва коректор, който е с 1-2 тона по-светъл от тена на кожата. Нанеси го с потупване на много фин слой и така ще избегнеш открояването на фините линии. Зеленикавият нюанс прикрива перфектно зачервявания и пъпчици, докато тъмните кръгове изчезват с по-светъл тон. За пигментни белези ви препоръчваме да използвате по-тъмен цвят, който да покриете след това с нюанса на кожата си. Светъл коректор можеш да нанесете и около устните за допълнително подчертаване, както и върху скулите за склуптуриране.

Тайната на контурирането

Чрез смесване на правилните цветове може да изваете по-изразителни черти на лицето. Ако искате да изтъните носа си, нанесете тъмен коректор по страничните му части. Ако пък искате оптически да намалите дължината на носа нанесете на коректора на върха. За зоните, които имат нужда от осветляване – центъра на брадичката, над скулите, над устните и центъра на челото, използвайте по-светъл нюанс, а по -тъмен тон пудра или фон дьо тен – за външния контур на челото и под скулите, с който може да се подчертаят.

Оформяне на изразителни вежди

За точната им форма и дължина първо ги измери като поставиш молим вертикално отстрани на носа си. Веждите трябва да започват от тази точка. След това ги среши, очертай с молив и запълни малките дупчици, като използваш подходящ нюанс сенки или молив. За да ги подчертаеш и да им предадеш завършен вид, нанеси светли розови сенки. На финала използвай кафява спирала за вежди, нанасяйки я в посока на растежа на косъмчетата.

Порция свежест

Ще я постигнеш с лек мах на четката, потопена в руж, който нанеси с широка усмивка пред огледалото. Започни от най-закръглената част и продължи по повърхността на скулата към слепоочието. За открояването на самите скули избери пудра в по-тъмен нюанс с нотка сиво. Нанасяй от ухото към върха на носа и работи най-вече под костта.

Перфектна основа

Преди на поставиш фон дьо тена използвай база за грим или крем, като изчакаш да попие поне 5 минути. Използвай четка и нанасяй продукта от носа към периферната част на лицето. При избора на фон дьо тен се съобрази както с цвета, така и с текстурата. Ако кожата е суха, дехидратирана или зряла избягвай продукти с пудрен или матиращ резултат. За суха кожа използвай флуидни текстури с озаряващ ефект . За комбинирана или склонна към лъщене кожа избери продукт с матиращ кадифен завършек.

Окъпани в светлина

За да придадеш на лицето си желаната свежест след нанасяне на фон дьо тена постави акценти с озаряващи продукти. Основното правило е повече светлина в изпъкналите зони, които искаш да подчертаеш – скулите, костта по веждите, извивката на горната устна.

Елегантна очна линия

Подчертаването на очната линия е една от основните тенденции, тъй като може да се съчетава и със светъл, и с тъмен цвят на устните. За сигурност при нанасянето и сложи лакътя на твърда повърхност или начертай с тиренца от вътрешната част на окото, които съедини след това. За котешки поглед извий линията нагоре или създай триъгълник във външната част на окото.

Завладяващи устни

За да са красиви устните, те трябва първо да бъдат перфектно хидратирани. Нанеси балсам или база, за да избегнеш чувството на дискомфорт от по-сухите текстури на моливите и дълготрайни червила. Никога не използвай фон дьо тен или пудра, защото това допълнително изсушава тази деликатна зона и води до появата на сухи линии. за по-дълготраен цвят очертавай устните с моливи, като ги запълниш плътно, а отгоре нанеси основното червило. Ако искаш да постигнеш естествена визия, нанасяй червилото си от ъглите към центъра на устатата.

Като крила на пеперуда

Първата ти задача е да извиеш миглите максимално. Използвай извивачка, която затопли за 30 секунди се сешоар и ефектът ще е мигновен. Спиралата се нанася първо на горните мигли като започни поставянето върху горната им част и после отдолу, за да може да ги обвиеш равномерно с цвят. После премини към долните мигли и повтори за по-плътен ефект.

Метален блясък за очите

Ако искаш гримът ти да бъде дълготраен и без промяна през целия ден, не забравяй базата за клепачи, а за повече интензивност на цвета нанасяй с влажен апликатор прахообразните сенки за очи. Съобрази цвета на сенките с този на очите си. Кафявите се подчертават със сини или сиви. Сините очи ще изпъкнат с кафяви или прасковени цветове, а зелените със сребристо сиви. Коментари