Сбогом на нежеланото окосмяване по лицето с домашна маска

Нежеланото окосмяване по лицето, особено мустачките над устните са неприятен проблем, когато става въпрос за женската визия. Жена с мустак! Е, хич не е красива работата. Остави разказите от 1001 нощ за равноправие на половете и феминизъм. Да имаш мустак като мъжете е едно от многото неща, които не се броят за хубаво нещо в тоя свят.

Неестетично и в същото време отблъскващо, когато срещаме жени с мустаци, по-големи от тези на мъжете. Дали са блондинки, брюнетки, червенокоси, няма значение – мустакът си е мустак.

Според дерматолозите големите и нетипични мустаци при жените, са следствие на различни причини – генетична промяна, хормонален дисбаланс, неправилно отношение към храна и напитки и въобще на всеки каквото му е дадено от природата.

Няма жена, която да се харесва с мустаци над устните /или поне жените, които не отчитат това като проблем, са твърде малко/. Мустаците могат да накарат жената да се почувства неловко, дори изпадне в депресия. Един косъм да се показва под устните може да срине самочувствието ви, ако някой подхвърли: „Хей, ти имаш мустак“.

Има много класически средства за премахване на космите – премахване с восък, с кола маска, лентички, лазерна епилация, изскубване с пинцети, дори бръснене.

Някои способи изискват време, други пък са прекалено скъпи, трети дразнят кожата и тя е зачервена и болезнена

Предлагаме ви една лесна, евтина и в същото време много ефектива маска, която се приготвя в домашни условия

Необходими продукти :

1 белтък от яйце

20 мл водороден прекис 30% или 12- 15% окислител от боя за коса

1 чаена лъжица лимон

2-3 чаени лъжици брашно

Приготвяне:

Белтъкът от яйцето е нашата основа. Разбива се хубаво докато се получи снежна пяна. От него взимате 4 чаени лъжички, а останалата смес съхраняваме за следващия път, но не повече от два дни.

Към белтъка се прибавят две чаени лъжици водороден прекис 30% , който може да се поръча от Интернет, тъй като не се продава в аптеките. Ако не го намерите, заменете с 12-15% -ов окислител за изсветляване на косата.

Пак се добавя същото количеството като кислородната вода. Към тази смес прибавете лимоновия сок и брашното. То се използва предимно за получаване на хомогенна смес, така че няма значение дали е овесено, оризово или от пшеница. В никакъв случай не поставяйте директно окислител върху мустаците, твърде е агресивен и може да изгори кожата.

Използване:

Маската се нанася плътно върху косъмчетата, като се избягва устата или други части от лицето.

Стои се от 3 до 10 минути, в зависимост от вида на кожата. Ако е по-нежна и бяла, по-кратко време. Ако почувствате дразнене премахнете веднага. Маската се нанася на добре почистена и подсушена кожа. Измива се с хладка вода или се премахва със салфетка.

Процедурата трябва да се прилага два пъти в седмицата в продължение на месец и половина.

Косъмчетата, изсветляват, изтъняват и накрая съвсем престават да растат.

Така завинаги ще кажете: „Сбогом мустачки“. Опитайте и другите ни рецепти за премахване на окосмяване по лицето! Коментари