Домашна паста за зъби за блестяща усмивка

Добрата устна хигиена се поддържа с редовно миене на зъбите и разбира се редовно посещение при зъболекар. На пазара се предлагат много и различни по качество и състав пасти за зъби, като цената им варира от левче до 20 лв.

Развитието на козметичната индустрия и колосалните рекламни бюджети ежедневно ни заливат с реклами на всякакви вълшебни пасти за зъби. Е ние пък ви предлагаме да се завърнем към природата и естествените продукти.

Днес обаче ще ви предложим един невероятно лесен, практичен и полезен вариант за поддържане на добрата устна хигиена. Методът е изпитван многократно и се оказва, че наистина има благотворно влияние. Безвреден, евтин и много приятен.

Тук ще ви представим две рецепти за паста за зъби, направена в домашни условия. Продуктите, от които се правят пастите за зъби са екологични и абсолютно достъпни за всеки.

Домашна паста за зъби с кислородна вода и сода

Тази рецепта наподобява избелваща паста за зъби, която се предлага в аптеките, но е в пъти по-добра и по-евтина. В състава на домашната избелваща паста влиза добре познатата ни сода бикарбонат и кислородна вода. Сигурно знаете, че основната съставка във абсолютно всички избелващи продукти е кислородната вода.

Пастата, която ви предлагаме е особено подходяща за зъби, по които има много тъмни петна. С нейна помощ успешно ще премахнете петна по зъбите от кафе, цигари, вино и др.

Приготвяне

В малка чинийка разбъркайте една чаена лъжица сода бикарбонат, същото количество кислородна вода и няколко капки вода. Разбъркайте добре, за да получите хомогенна смес. Получената смес поставете върху четката си за зъби и търкайте хубаво в продължение на няколко минути.

За да постигнете желания успех трябва да повтаряте процедурата през няколко дни. Може да добавите към ежедневното си меню ябълки, моркови и ягоди, те не само са полезни, но са сред плодовете, които спомагат за избелването на зъбите.

Рецепта за домашна паста за зъби

Домашна паста за зъби с хума

Тази рецепта се прави с помощта на добре познатата ни хума. За целта ви е необходимо да си купите 1 пакетче хума, продава се във всички аптеки и магазини за козметика. Към хумата добавете една лъжичка хималайска или нейодирана сол, половин лъжичка сода бикарбонат, няколко капки зехтин, капка ментово масло, вода. Разбъркайте всичко добре, преди да сте поставили водата, тъй като хумата поема много вода и намалява обема си значително.

След като получите хомогенна смес поставате пастата в подходяща кутия или буркан и съхранявайте в хладилник или на сухо и тъмно място. Пастата, направена от хума наподобява крем и е отлично средство за избелване.Ако сте от хората, които не обичат аромата на мента на мента, може да замените ментовото масло с някоя друга ваша любима билка.

Остава да пробвате. Успех! Коментари