„Голите нокти“ са на мода, забрави за гел лака

Гел лак, акрил, разноцветни камъчета. Кога за последен път видя ноктите си напълно „голи“ ? В стремежа си да бъдеш топ, оставяш куп пари на маникюристката и не знаеш какъв е истинския цвят на ноктите ти между два пласта гел лак.

Опитай да оставиш ноктите си без лак и и ще разбереш, че има място за притеснение.

Нокти с цепещи се краища, провиснали кожички, набраздени и с неприятен жълтеникав цвят, все едно пушиш по кутия цигари дневно.

Топ новина за вашите нокти – естественият цвят се завръща 

Единственият нюанс на ноктите, от който имаш нужда, е естественият. „Голите нокти“ отново са на мода. Бастиен Гонзалес е мъжът изградил кариерата върху това да убеди жените, добре оформените естествени нокти са най-елегантното нещо на света. Топ маникюристът, е човекът, при когото знаменитости като Гуинет Потроу, Наоми Кембъл, Кейнт Бланшет, Джулия Робърдс, Деми Мур, Анджелина Джоли и др, ходят да си оправят маникюра. Искаш ли да си като тях?

Бастиен Гонзалес и неговата истина за ноктите ти

Неговото кредо е, че по-малкото всъщност е е повече. Не е лошо от понякога да експериментираш с дизайна на ноктите и дори от време на време да си слагаш изкуствени, но не бива да се забравя, че те са средство за протекция, а не перманентен моден аксесоар.

Запомни, че дори и да те убеждават в обратното, всеки лак, действа агресивно на нокътната плочка. И само си помисли: „Колко дни подред прекарваш с грим върху лицето си? Нито един, сваляш съвестно грима всяка вечер.

За да имаш наистина красиви и здрави нокти, трябва да престанеш да ги лакираш 

Проблемът е в това, че си свикнала постоянно да маскираш на ноктите и си вече не си спомняш какво би трябвало да е естественото им състояние. Гел маникюърт може е издържлив почти като боята на колата ти, обяснява Гонзалес. Не е никак щадящо, нали?

Как ноктите ти да изглеждат идеално без лак и професионална помощ? Не е лесно, но това не бива да те отчайва. Ето няколко лесни за прилагане трика:

1. Когато миеш ръцете, внимателно попивай излишната влага не само от кожата, но и от ноктите. Така ще поддържаш блясъка на ниво. 

2.Не оставай с един лак по-дълго от три дни. Той попива бавно, но сигурно в нокътната плочка и я руши. Дори и да имаш основа, няма да ти помогне.

3. Всеки ден мажи ноктите със специално масло, което ги подхранва. То подобрява циркулацията, затова не пропускай да втривш маслото всеки ден. Така ще им им придадеш онзи очарователен здравословен розов тен, с който могат да се похвалят само децата.

4.Идва ред на пиленето. Движи пилата плавно от краищата към средата, но стой далече от ъглите, при които ноктите се допират с кожата.

5.Недей да режеш кожичките, защото може да си докараш възпаление и инфекции. Крайно остаряла и вредна практика.

6.Последно правило, ако искаш да разголиш ноктите си. Овалната форма е новата квадратно-овална. Елегантен намек за стил, съвсем леко заострена форма издължава пръстите.

Ето вече знаеш. Естествените нокти, са новите червени нокти

Всички продукти, от които се нуждаеш, за да постигнеш голи и хубави нокти

1.База за нокти, обогатена с масла, която поправя цепнатините и набраздяванията. Може да нанесеш лак отгоре, но базата придава достатъчно блясък сама по себе си.

2. Продукт за отстраняване на мъртви кожички. Сложи няколко точици върху кожичките, втрий с лек масаж и ще забравиш завинаги за дървените пръчици за избутване на кожи.

3. Хидратираща терапия, която прави ноктите с 50% по-здрави след три дни. Вземи натурални протеини и антиоксиданти, които веднага помагат при тежка дехидратация.

4. Продукт, който оптически се подобрява цвета на нокътната плочка, като скрива лошия вид на потъмнелите нокти. Коментари