Топ тенденции за гримиране на очи

Изразителните очи, мъжете просто ги обожават, а жените леко завиждат. Секси погледа е това, което кара силния пол да полудее. Затова ви предлагаме четири невероятни ефектни наична за гримиране, които ще съберат погледите на всички към теб.

Котешка извивка 

Не пренебрегваме черната очна линия, но понякога ни се иска нещо повече. Като различен, по-въздействащ и забелязващ се цвят. Кобалт – цветът, който завладя пролетните модни ревюта, стои страхотно върху клепачите, когато е леко изтеглен в краищата.

Как да го направиш? 

Нанеси леко блестящи бежови сенки върху клепачите,за да прикрият евентуални зачервявания по тях.

Вместо молив, използвай кремообразна очна линия в тъмно син цвят, която се нанася с четка. За по прецизен и гладък резултат, опъни клепача във външния ъгъл и плъзни четката от вътрешния ъгъл, като изтеглиш малко след края на окото.

Използвай клечка за уши, напоена леко с демакинат, за да почистиш края, така че да е леко заострен.

Завърши с черна спирала, която нанеси с изтеглящо в краищата движение. Така хем леко ще ги извиеш, хем ще ги издължиш за ефект котешки поглед.

Отровно зелено

Досега си правила перфектния опушен грим по стандартния начин. Черен молив, графитени сенки – знаеш как става. Този сезон замени познатите цветове със студено зелена комбинация от смарагд. Ефектът ще е също толкова секси, но цветен.

Как да го направиш?

Очертай линията на горните и долните мигли с молив в пастелно зелен цвят. Нанеси втора по-плътна линия върху линията на горните мигли и след това с четка разнеси до сгъвката на клепача. Нанеси сенки в цвят лайм по цялата дължина на гънката – по светлият цвят ще направи клепачите по-големи.

За опушен ефект използвай четка за очна линия, за да разнесеш смарагдово зелени сенки под долните мигли, оставяйки малко от зеления молив да се вижда отдолу. За да изпъкнат добре миглите ти на тази ярко зелена основа, използвай два пласта наситено черна спирала.

Златно намигване

Озари целите си клепачи/ от линията на миглите до под арката на веждите/ със златисти сенки и се възползвай от светлоотразяващите им частици, за да блесне погледът ти мигновено. Ако ще се колебаеш дали ще ти подхожда, ще кажем, че 18 каратовото злато стои страхотно на всеки цвят очи и кожа.

Как да го направиш?

Нанеси основа върху клепачите,за да прилепнат по-добре сенките. За по-лесно разнеси с пръст кремообразни златисти сенки. Започни от вътрешния ъгъл на клепача и продължи нагоре чак до арката на веждите.

За секси, добре оформени мигли,извий ги в основата и след това започни с четката на спиралата във вътрешните ъгли, като я движиш от основата към върха. Повтори същото и в средната част на миглите си и след това във външната – така ще покриеш навсякъде.

Двойна дързост 

Писнало ти е винаги да слагаш цветни сенки върху горния клепач и тъмна линя под долните мигли. Ами тогава просто им смени местата – над горните мигли си сложи графитен цвят, а под долните по-горещ нюанс като виолетово . Този грим е екстравагантен и в същото време много красив.

Застани изправена пред огледалото и очертай долните мигли с черен молив, като започнеш над зеницата и завършиш на около сантиметър малко след външния ъгъл на окото. Остави края по-удебелен.

Повтори същото и по продължение на горните мигли, от средата навън, с лилав молив. Използвай четка за очна линия, за да нанесеш графитени сенки върху горната линия и направи същото върху долните ресници.

За да задържиш вниманието върху двата цвята, нанеси само един пласт спирала за обем. Коментари