Трикове при гримиране, които ще те подмладят с 5 години

Да върнете стрелките на часовника поне с 5 години назад може да се окаже толкова лесно и просто, колкото отварянето на несесера ти за грим. Не вярвате! Подробностите – веднага!

Гримът е нож с две остриета. И ако в годините около абитуриентския бал кажи – речи всякакви ексцесии минават безнаказано, то с минаването на времето и най-малката грим грешка е безмилостна. Без паника! Вижте най-популярните и лесни начини да свалите поне пет години от възрастта си.

1.Овлажнявай

Това е толкова изтъркано и очевидно, че направо e неудобно да го споменем. Всички останали стъпки няма да имат никакъв смисъл, ако пропуснеш тази. Преди са сложиш какъвто и да е грим, докато кожата е още влажна, нанеси хидратиращо средство.

2. Хващай писалката

Животът има странно чувство за хумор. От една страна, колкото повече години трупаш, толкова повече неща имаш за криене. От друга страна точно коректорът може да подчертае линиите и несъвършенствата. Трябва ти нещо с течна текстура, което да крие червенината и тъмните кръгове, без да се превръща в маска за бразди върху лицето. Коректорът под формата на писалка ще прикрива, без да се събира в линиите на бръчките.

3. Спри се на жълтеникава основа

Не монголоидно жълта, а такава с лек отенък. Така ще затоплиш кожата и ще я накараш да изглежда по-млада. В никакъв случай не избирай по-светъл фон дьо тен, защото може да направи кожата на лицето да изглежда уморена и повехнала.

4. Иди на мивката 

Изкушена си да покриеш лицето милиметър по милиметър с фон дьо тен. Но според гримьорите с появата на първите бръчици нанасянето на този продукт трябва да става много внимателно. А влажната гъбичка трябва да се превърне в най-добрия ти приятел.

Намокри я под чешмата, изстискай я много добре и сложи миниатюрно количество фон дьо тен върху опакато на ръката си. Вземи оттам с върха на гъбичката малко и нанеси с леки потупвания. Тя ще попие част от продукта, а водата ще го разреди. Така ще постигнеш оптимално покритие.Може да сложиш една идея повече, в които кожата е по-дебела. Внимавай с очите.

5. Не запечатвай всичко с пудра

Гримьорите са единодушни, че именно напудрянето на цялото лице може да превърне излъчването ти от „Мис свят“ в „Мис Мумия“. Пропусни я. Ако ти е трудно, по-добре избери прозрачна със светлоотразяващи частици и я нанасяй на слънчева светлина, за да имаш реална представа кака изглежда.

6. Използвай пинсетата, само, ако е абсолютно наложително

Ясно е, че в резултат от загубата на мазнини лицето става една идея по-асиметрично. но е голяма грешка да се опитваш да го „пооправиш“ като смениш формата на веждите си. Изскубването няма да промени формата, а само ще направи веждите по-тънки. така че отстранявай само най-очевидно неподходящите косъмчета, а очевидно стърчащите подстригвай. Ако имаш нужда от допълнително оформяне, иди при специалист.

7.Смени ъгъла

Попълвай с молив един тон по-светъл от естествения цвят, а ако си блондинка, избери един тон по-тъмен. И в двата случая дръж молива под ъгъл от 45 градуса, вместо перпендикулярно на кожата. Така нанасянето ще е по-деликатно, а резултатът по-естествен.

8. Извади миглоизвивачката

И миглите стават подвластни на гравитацията с годините, като бюста. Това са точно миглите, които започват да се изправят. Ето защо много професионални гримьори съветват жените, особено след 35, да използват миглоизвивачка. Дори след нея да не нанесеш спирала, очите пак ще се отворят визуално и ще изглеждаш по-свежа и секси.

9. Подобри основата на сенките.

Да, този продукт е в състояние предателски да се пъхне във всяка гънка на клепача, подчертавайки и най-минималните бръчици. За да го предотвратиш, нанеси с потупвания малко количество база за грим върху клепачите. Внимание обаче! Ако поставиш околоочен грим, разтичането на грима и синдромът „мечка падна“ ас ти в кърпа вързани.

10. Извади кафявата си очна линия.

Най-вероятно слагаш черна, откакто се помниш, и вече така си се специализирала, че можеш да го направиш и със затворени очи. Спри Топлокафявото ти дава изразителността на черното, но по един изтънчен и деликатен начин. Прокарай молива по дължината на горните мигли и във външните ъгли изтегли линията нагоре, така че да нарисуваш тънки крилца . Това ще отвори окото.

11. Не бягай от блясъка

Той лека – полека започва да става дефицитна стока за кожата след 30-те, така че дискретното му добавяне е много добра идея. но пак повтаряме, дискретно, никакви упражнения с голямата четка. Използвай меки тонове като шампанско и нанеси сенките във вътрешния ъгъл на очите, за да „събудиш“ цялото лице.

12. Опитай хайлайтър

Факт е, че много жени се плашат от този продукт. но истината е, че той си има майсторлък на нанасяне. Сложи съвсем мъничко на върха на скулите, ябълките на бузите или устните. И ето, вече блестиш. Коментари