Как да изберем правилния антиейдж според възрастта

Стареенето на кожата се превръща в нощен кошмар на повечето жени след 30 годишна възраст. Ежедневно красавиците от рекламите на различни козметични продукти ни напомнят, че кожата ни трябва да бъде красива и млада.

Предлагат се какви ли не продукти, особено антиейдж препарати, които гарантират, че след две седмици ще бъдат отстранени всички следи, които годините безмилостно са отбелязали по лицето. Може би!

Истината е, че на пазара се предлагат огромен избор от антиейдж препарати, които запълват бръчките, отстраняват петната, израняват порите, затягат кожата на лицето и шията, както и вършат множество чудеса, за да направят щастливи дамите на средна възраст. Цените варират от 5 до 500 лв.

Замърсяването, слънцето и времето сами по себе си оставят следи върху кожата – като загуба на тонус, еластичност и влага. Кожата остава без блясък и е изморена. Резултатът от това са физиологичните промени в горните й слоеве, които са видими, но още по-големи промени се случват в дълбоките слоеве, където е същинската причина за стареенето.

Кожата губи от еластичността си и тонуса и се стига до появата на нежелани бръчки, особено след 35 години.

Много е важно борбата против стареенето на кожата да започне отрано с различни процедури за повишаване на тонуса и еластичността й, както и действието на генетично ниво, за да се удължи и облекчи ефектът на стареенето.

Антиейдж субстанциите забавят дегенеративните процеси на кожата. С богатството си от различни биохимични механизми те стимулират регенеративните процеси. С годините кожата забавя синтеза синтеза на протеините – колаген и еластин. С правилните препарати ще успеете да поддържате влажността на кожата, стимулацията на микроциркулацията и обновяване на липидния слой. Антиейдж продуктите поддържат правилната хомеостаза на клетките на кожата.

Повечето клиенти, които купуват антиейдж препаратите

често не са наясно каква е разликата между регенеративните и подхранващите лифтинг кремове и се питат какво са объркали, тъй като кремът не е дал желания ефект. Отговорът е ясен – кожата на всяка дама е различна и изисква различни грижи.

Затова е важно, когато избирате антиейдж препарат, да имате предвид какво точно искате и и да разполагате с необходимата информация кой продукт е правилният за вашата кожа. Консултирайте се с дерматолог и не избирайте по опаковка и цена. Всяка кожа е индивидуална.

Навременната употреба на антиейдж препарати,

зависи преди всичко от състоянието на вашата кожа и генетичните фактори. Ако е необходимо може да започнете използването им след 25 годишна възраст. В началото се използват кремове за лице с по-леки антиейдж субстанции. Те ще регенерират и хидрадират кожата. Ще стимулират нивата на колегана, които започват да намаляват след 25 годишна възраст.

След 30 годишна възраст се въвеждат и по-силни препарати, които съдържат субстанции проникващи в по-дълбочинните слоеве на кожата и действат като филъри. Кремовете, които би било да купувате купувате след 40 годишна възраст трябва да съдържат колаген, хиалуронова киселина, пептиди, олигоелементи, както и субстанции, които действат на ниво самите ДНК молекули.

Ретиноидите са сред най-често използваните съставки за антиейдж препарати.

Тези деривати на витамин А предотвратяват хиперпигментацията и и помагат на колагеновите влакна да заздравеят.

Най-новите световни тенденции препоръчват на първо място естествените основи с растителни масла и восък, без парафин, вазелин, силикон и консерванти. Хайверът като съставка в антиейдж кремовете също доби голяма популярност в последните години, тъй като съдържа висока аминокисилени, пептиди, протеини, , омега и мастни киселени. Кремовете с хайвер обаче тръгват от цени не по малки от 60-70 лв.

Всички антиейдж препарати действат против бръчки, само че механизмите на действие се различават и точно те определят ефикасността на препарата, независимо то неговата цена. Коментари