Как да премахнем успешно гел лак в домашни условия

Съвременната жена е прекалено заета и за да и помогне модната индустрия измисля какво ли не. В последните няколко години на гребена на модната вълна при маникюра излезе гел лакът за нокти. Днес много жени предпочитат именно този вид лак, тъй като е доста по-издръжлив, траен и красив.

Така е. Но след няколко седмици изниква и другият въпрос: “Как да отстраним гел лака вкъщи?”. Поставянето му е невероятен начин вашите нокти да изглеждат изключително красиви и елегантни.

Но все пак и той не е вечен, въпреки че е доста дълготраен. Обикновено се прави и премахва от професионална маникюристка. Има моменти обаче, когато сме притиснати от времето и е необходимо да се вземат спешни мерки.

Ако сте решили да премахнете гел лака вкъщи е достатъчно да се снабдите с подходящите инструменти и да се запознаете с някои малки трикове.

Кога е време да се премахне? Когато гел лакът започва да губи блясъка и ноктите израстат. Не е лесно, но в следващите съвети ще ви помогнем така, че да се справите отлично с това предизвикателството.

Какво ни е необходимо за премахване на гел лак в домашни условия!

1. Масло за кожички
2. Пила за полиране
3. Лакочистител
4. Тампончета за грим или памучета
5. Фолио ( за всеки пръст с размер 5х5 см.)
6. Отстранител за кожички

Стъпки за премахване на гел лак в домашни условия

1. В самото начало вземете пилата и започнете да стържете много внимателно върху ноктите си. Необходимо е да свалите само блясъка на лака. Така ще ви е много по-лесно след това да отстраните и самия лак.

2. Подхранване. Ацетонът, който се съдържа в лакочестителя отстранява пигментите на лака за нокти, но определено е изключително вреден за кожата на ръцете ви. Затова преди да пристъпите към процедурата, защитете кожата около ноктите. Най-добре е да намажете ръцете с масло за нокти. Ще ви послужи като добра защитна бариера.

3. Потопете добре тампончетата за грим, разрязани на четири, в лакочистителя и притиснете добре към всеки един от ноктите поотделно. Завийте ги с парчетата фолио и притиснете, за да не се разопаковат.

4. Бъдете много търпеливи и изчакайте с поставеното фолио поне 20 минути. След това премахнете фолиото и вижте резултата. Пробвайте да премахнете лака с избутвача за кожички, който ако е готов трябва да се отлепи лесно. Ако все още не се отлепва, не бързайте да продължавате, защото ще нараните нокътната плочка. Повторете процедурата със завиването на пръстите във фолио с памук и ацетон. След 5-7 минути опитайте отново с избутвача.

5. Когато започнете да сваляте фолиото, премахвайте го нокът по нокът, а не едновременно на всички. Когато приключите с почистването на единия нокът, отстранете фолиото от следващия и така до края. Гел лакът може отново да се втвърди след махането на памука.

6. След отстраняването на гел лака задължително хидратирайте силно дехидратираната нокътна плочка като нанесете обилно масло за кожички и нокти., втривайки го с леки масажни движения. Изчакайте да попие хубаво.

 

Да преговорим какво трябва да се направи: 

Най-напред, с помощта на хартиена пила леко нарушаваме целостта на гел лака. Внимаваме обаче да не стигнем до плочката. След това потапяме памуче в лакочистител (с ацетон, уви – просто е по-силен) и го увиваме около нокътя. Запечатваме всичко с малък лист фолио. Действаме по същия начин с всички пръсти. Сега изчакваме около десет минути. Полекичка изхлузваме току-що направените „превръзки“. Би трябвало гел лакът да е почти премахнат. Остатъците му обаче внимателно ще отстраним с избутвач за кутикули. Ако все още имаме какво да махаме, ще сложим памучетата отново за още 5 минути. Добре е след това да поглезим ноктите си със заздравител, а кожичките – с овлажнител, за ги подхраним.

Важно! След тази не лека процедурата оставате ноктите си да “дишат” най-малко 1 ден без никакви лакове.