Как да се грижим за кожата през зимата

Лицето е визитната ни картичка и за него трябва да полагаме редовни грижи. Текстурата на кожата се е превърнала в истинска фикс идея в последните години. Дори фините бръчки, които издават възрастта ни, не ни занимават толкова, колкото грижата за сияйна кожа с бистър, равномерен тен.

Можем ли да я променим и какво трябва да направим, за да предотвратим дискомфорта през зимните месеци?

Опъната и суха кожа

У дома

За поддържане на сухата и дехидратирана кожа е много важно изборът на козметични средства за основна грижа за кожата. Трябва да се използва мек и и недразнещ и почистващ продукт, по-богат крем за цялото лице и задължително крем за околоочната област.

В салона

В този сезон може да се добавят допълнителни хидратиращи процедури. Почитателите на неинвазивните средства за поддържане на кожата могат да се доверят на процедурите за допълнителна хидратация, резултатът от която е видим веднага. За дамите, които не се притесняват да се подложат на инжекционни процедури, е удачно да планират серия от хидратиращи мезотерапии или мезолифтинг. Така в три месеца кожата добива нова свежест, става по-плътна и видимо по-хидратирана.

Сивкав и повяхнал тен

У дома

Той често е белег на дехитрадатиця и на умора. Погрижи се да спиш достатъчно през нощта, храни се пълноценно и при всяка възможност излизай да се поразходиш на чист въздух. Редовното ексфолиране също видимо освежава тена.

В салона

Дамите, които забелязват, че кожата им е без блясък и с повехнал тен, да се подложат на плазмотерапия, известна още като вампирски лифтинг. При нея в кожата се инжектира продукт, получен след преработка на собствената си кръв. Тя се взима от вената 10-15 минути преди процедурата и се подготвя пред вас, след което освежаващата субстанция се инжектира в проблемните области. Очакваният резултат настъпва в края на първия месец след терапията и се проявява с видимо стягане, освежаване и уплътняване на кожата. Терапевтичният курс включва три поредни процедури през месец за постигане на максимален резултат.

За почитателите на апаратните освежаващи процедури за кожата в есенно – зимния сезон се препоръчва т.нар фотоподмладяване. Тази процедура дава възможност за намаляване на кафеникавата пигментация след лятото, подобряване на вида на разширените капиляри и намаляване на разширените пори и видими фини линии и бръчки.

Зачервена и реагираща на студа кожа

У дома

Чувствителната и склонна към зачервяване кожа е особено лесно ранима през зимните месеци на годината. Ако имаш този тип кожа, подбери защитен крем за по-хладните дни и щадящ почистващ продукт. Не забравяй да нанасяш и слънцезащитен продукт в дневните часове, независимо от по-слабата интензивност на слънчевите лъчи.

В салона

Подходящата грижа за този тип кожа са лазерните процедури, които намаляват разширените капиляри и общото зачервяване на кожата. Подобна терапия се осъществява със специален лазер. Препоръчително е е осъществяване на 3-4 процедури през 2-3 седмици до постигане на желания резултат. Коментари