Как да си направим маникюр – Да и Не

Да си с хубав маникюр не означава само да поставим лака. Обаче как да си направим наистина хубав маникюр? Има много тънкости, които всяка уважаваща дама трябва да знае. Тук ще се опитаме да ви дадем ценни съвети кое е добре и кое не при поставяне на лак. В първата част на статията ще ви покажем кое е ОК за поддържане на перфектен маникюр, а във втората основни грешки, които не бива да допускаме.

Това е ОК

Да комбинираме правилно цвета на маникюра с педикюра

Първата и най-важна задача, когато избираме лака е да успеем така да съчетаем цветовете, че не само да се слеят помежду си, но и да подхождат на обувките, които носим. Трябва да знаем, че лакът на краката се носи средно две седмици, а на ръцете не повече от три или четири дни. Лятото сандалите сменяме дори по два пъти на ден. Така че, за да решим правилно пъзела какъв лак ще използваме трябва да решим и какви обувки ще носим следващите две седмици. Според обувките избираме и лаковете първо за педикюр, после и за маникюр.

Как правилно да поставяме лака си?

Еко лакове - как да си направим хубав маникюрНе винаги остава време да стигнем до салоните за красота и да променим лака си. А понякога просто искаме да го сменим, тъй като не подхожда на определена дреха, обувка, настроението ни е друго, започнал е да се люпи. Какво да направим? Ако държите да изглеждате добре, научете се да лакирате ноктите си, когато се налага и сама. Купете си хубава настолна лампа и малка плоска четка. Тя ще ви помогне да изтриете добре линиите в основата на кутикулата, като преди процедурата хубаво я натопете в лакочистител. Купете си клечки, те ще ви помогнат да отстраните излишния лак между кожата и ноктите перфектно.

Изберете подходящ лак за първа среща

Не си мислете, че мъжете не забелязват вашия маникюр. Те обичат и обръщат внимание на едни добре поддържани ръце, просто не винаги говорят за това. На голяма част от мъжете им допадат цветове като мораво, червено, розово. Но ако вие не харесвате този цвят, опитайте с нещо друго, примерно тъмен металик. Всъщност няма общи правила, може да изберете лака, който най-много ви подхожда.

Геометричен дизайн при маникюра

Това е една от най-следваните модни тенденции в последните няколко години при изработването на маникюр. За да направите обаче точни ъглови, геометрични чертежи върху нокътя, трябва много търпение. Но има и по-лесни варианти. На пазара се появиха доста комплекти с щампове, които вие само поставяте на нокътя, ако не ви се удава рисуването. Лесно и удобно. Самите комплекти са на поносими цени

Идеална форма за всяка дължина

Къса или дълга – не е толкова важно, по-важното е всички нокти да са в една подходяща форма и пропорционална дължина. Грозно е, ако всеки нокът е различен на дължина и големина, създава усещането за немарливост при поддържане на маникюра ви

Еко лакове

Еко лакове изглеждат „беззащитни“ в тяхната палитра. Те са предимно в естествен цвят и преди всичко съдържат безвредни компоненти. Не купувайте еко лакове, менте. Те трябва да са с гарантирано качество, подходящи са тези от серията big3free-лакове (като нова колекция съдържа антиалергичния Clinique A Different, както и big4free (Kure Bazaar) и big5free (Uslu Airlines). В допълнение на пазара излизат все повече ъпдейти и на новата колекция на Chanel, YSL, Estee Lauder сега big4free (т.е. без формалдехид смола). В никакъв случай не ползвайте гланцове, които съдържат формалдехид, толуол, дибутилфталат.

Изящни ръце, не само маникюр

Много жени поддържат лака си, но в същото време не виждат нищо лошо в сухите кожички, загрубелите ръце, странични възглавници. Така лакът не само не се откроява, но и подчертава едни занемарени ръце. Вземете специален вид масло shaybochek или Dior Apricot Cream. Те са под формата на моливи и го използвайте всеки ден. Това определено ще опрости живота ви

Блестящо покритие

Със специален крем лак или желиран ноктите ви ще изглеждат по-красиви и по-дълбоки, ако те покриват тяхната лъскава отгоре. Ако поставите топ лак над основния ще запазите за по-дълго маникюра, ще скриете леките замазки и ще премахнете случайните мехурчета.

Как да си направим маникюр – Да и Не (II част) Коментари