Как един обикновен маникюр може да ви докара рак на кожата

Няма жена в света, която не си мечтае да изглежда изглежда добре. Перфектният маникюр, разбира се, е неизменна част от безупречната визия, която искат жените. Тук ще се опитаме да Ви отговорим на въпроса: Какво може да ми коства непрекъснатото посещение на познатите козметични салони, в които предлагат изработка на маникюр.

Според научно изследване, направено от лекари специалисти по кожни проблеми, ултравиолетовите лъчи, които излъчват сешоарите за нокти, крият не малък риск да ви докарат рак.

Това не е някаква пошла шега, дори напротив. Изследванията показват, че точно осем сесии под лампата са напълно достатъчни, за да причинят увреждане на ДНК-то на кожата, което всъщност е и основният виновник за рака на кожата.

Дамите, които са по-суетни ходят на маникюрист поне два пъти в седмицата.

Съхненето на лъка трае около 10-15 минути. А през това време се излъчват и вредните лъчи от сешоарите.

UV лъчите от сешоарите за нокти създават риск от рак

Рискът от рак, така да кажем, е причинен точно от UVA лъчите. Всъщност докато същата тази светлина не изгаря кожата (UVB лъчите са отговорни за тена) няма опасност, но интензивното излагане на UVA лъчи може да увеличи риска от меланом.

Е, лекарите се опитват да ни успокоят, че рискът от използването на тези лампи е минимален, но не и напълно безвреден. Доктор Шил обобщава проучването като твърди, че данните от дългогодишното изследване показват, че възможността да се развие рак на кожата, остава малък. Това обаче не бива да ни успокоява и не означава, че към лампите с ултравиолетовите лъчи трябва да се подхожда напълно безотговорно.

Доказателството

Две жени от САЩ на средна възраст около 40-ет, били абсолютно здрави, но развили анормални клетки на кожата на ръцете си. В търсене защо се е случило това лекарите установили, че те ежедневно посещавали козметични салони. Проучването е от 2009 година.

Медиците са убедени, че основната причина

и при двете заболели, е свързана със сешоарите за нокти, които се използват в козметичните салони. Ето защо се препоръчва поставянето на ръкавици със защитен филтър. Така рискът да се развие рак значително намалява.

Ултравиолетовите лъчи, които излъчват сешоарите за нокти създават риск от рак

Ако пък искате цялостна защита на кожата от вредните лъчи, а не само на ръцете, използвайте грозде. Учени от Асоциацията на американските лекари дерматолози, установили, че стволовите клетки от грозде успешно предпазват кожата от UV лъчите, като многократно повишават жизнените сили на клетките в нея. Още повече – екстрактите от грозде намалява риска от рак на кожата.

В домашни условия може да си спретнете маска от грозде:

• 20 грама масло от гроздови семки;
• 7-8 зърна от грозде
• 20 грама мед мед.
Пасирайте добре всичко. Намажете ръцете и лицето. Изчакайте 30 минути и изплакнете с хладка вода.Коментари

! Това трябва да бъде изписано като предупреждение във всеки салон. Както е с надписите на цигарените кутии за врузятя от тютюнопушенето.