Красотата на косата започва с измиването ѝ. 6 лесни стъпки за бляскава грива

Искате красива и здрава коса. Грижете се за нея.

Едното най-важните условия, които трябва да изпълните, за да се похвалите с блестяща грива, е нейното измиване. Хубаво е още преди да сте започнали подбора на продукти, с които ще подхраните и стилизирате косата да разберете дали правилно я измивате. От измиването и на по-късен етап поддържането ѝ зависи дали ще си докарате пърхот, дали по-бързо ще се омазнява, дали скалпът ви ще е в добра кондиция, дали ще се имате косопад.

За да се радвате всеки ден на стилна и блестяща от здраве коса не е необходимо да правите е чудеса, просто следвайте няколко съвсем прости стъпки при измиването ѝ.

1. Скалпа трябва да се почиства редовно.

Не го знаете, нали? По-важно от измиването набързо на косата е доброто почистването на скалпа. Направете така, че да изчистите добре натрупания по главата ви себум, пърхот, замърсявания. Сипете малко количество от шампоана между ръцете си. Поставете го върху мокра коса и масажирайте усилено скалпа. Шампоанът трябва да бъде разпределен навсякъде, за да е равномерно почистването.

2. Космените фоликули имат нужда от масаж.

Ако искате косата да е почистена добре трябва да втривате шампоана върху скалпа и в косата с движения, напомнящи масаж. Ако имате много дълга коса, хубаво е да я прегънете върху главата или да се наклоните с лице, обърнато към пода. Правете нежен масаж на цялата глава и най-вече на задната и страничните части. Хубаво е да не прибягвате до грубо търкане или триене, защото това може да увреди косъма.

Блестяща и здрава коса. Измиване със шампоан и масаж на скалпа

3.Измиване като по учебник.

Вече сте нанесли шампоана добре върху цялата площ на главата. Хубаво е да го оставите да подейства поне поне 5 минути, за да има ефект от миенето. Когато изплаквате косата, използвайте хладка вода, нека не е прекалено гореща. Топлата вода уврежда космените фоликули. Изплакването трябва да става нежно и бавно докато не се убедите, че косата ви е абсолютно чиста.

4. Измиване за втори път.

Някои специалисти го отричат, но ако имате много мазна коса и не се измива много лесно, е хубаво да повторите процедурата с шампоана. Всъщност това дори е препоръчително за косите, които бързо се омазняват.

5. Мийте косата с честота, която отговаря на нуждите на вашата коса.

Тези, които имат мазна коса, естествено че трябва да я мият много по-често от онези, които притежават суха или нормална коса. Косата, която е мазна се замърсява много по-бързо. Това от своя страна води до появяването на така неприятния себум и пърхот. Ако сте с мазна коса купете си шампоан с мек ефект, той е подходящ за всекидневна употреба. Ако имате суха или нормална, мийте я два-три пъти седмично.

6. Специална грижа и поддръжка.

Вероятно не знаете, но масажът на главата помага за по-красива и здрава коса, Така че направете си график и най-малко два пъти месечно си правете масаж на главата при професионалист. Това е отлично средство да отстраните натрупания себум. Масажът на скалпа не само отпуска, но и подхранва космения фоликул. А косата с всеки изминал ден расте силна и блестяща. Коментари