Странни, но верни митове за красотата

Всеки ден се натъкваме на различни митове, свързани с външния вид и грижата за кожата, които полагаме, за да изглеждаме добре. Има „митове“, които подценяваме има и такива, на които изобщо не вярваме. Оказва се обаче, че доста от митовете, които отричаме, свързани с нашата красота, се оказват истина.

Да вземем пастата за зъби. Факт е, че с нея може да изсушите пъпката, която ви дразни от дни и това не е измислица, нищо че звучи доста странно.

Тук ще се опитаме да ви представим и други подобни „легенди и митове“ на тема красота, които обаче реално работят:

1. Ако непрекъснато връзвате косата на кок

или на стегната опашка може да си причините косопад и, а в някои случаи дори плешивост. Всяка една прическа, която напряга косъма чрез опъване на скалпа може да доведе до косопад. Ако все пак обичате опашката, не стягайте силно.

2. Бръчките на лицето могат да се появяват от честото търкане на очите.

Това също не е легенда. Ако триете зоната около очите непрекъснато, то определено ще си докарате солидни бръчки. Триенето на деликатна кожа в тази област на лицето е вредно и това ще проличи във времето, причинявайки ви преждевременно стареене. Ако и вие имате този лош навик след време може да се сдобиете с мрежичка от бръчки „пачи крак“. Така че спирайте навреме.

3. Бирата е полезна за косата и действително помага тя да се сгъсти.

Ечемикът и хмелът, които напитката съдържа, са богати на витамини и протеини. Те действат като балсам на косъма и й помагат да стане по-здрава, силна и блестяща. Алкохолът, който съдържа пък действа пък като почистващ агент. Истина е, че бирата се слави като най-добрите и в същото време евтини продукти за коса.

4. Приемането на определени храни водят до появата на акне.

Това донякъде е вярно. Ако приемате храни пълни със захар и мазнини, то вероятността да имате повече пъпки по кожата и тялото се увеличава многократно. Да, всеки организъм има различна реакция на съставките в храната, но все пак е хубаво да следите какво приемате и да не прекалявате с шоколада и мазнините.

5. Парфюмът трябва да се съхранява в хладилника.

Истина е, че един парфюм може запази аромата си с години, но само ако се съхраняват правилно, тъй като етеричните маслата в nego са твърде крехки и реагират отрицателно на на високите температури. За да запазите по-дълго любимия си парфюм съхранявайте ароматите си на студено – или в хладилника, или поне на прохладно и тъмно място.

6. Не всички балсами за устни са полезни.

Доказано е, че течните балсами за устни водят до „пристрастяване“. Той прави кожата на устните „зависима“ към съставките, които съдържа – камфор, ментол и салицилова киселина. Трябва да знаете, че точно тези съединения са дразнещи, а не хидратиращи и допълнително изсушават кожата.

7. Фиксирате грима с лак за коса.

Да, лакът за коса успешно запечатва грима и той може издържи два пъти по-дълго, но все пак не ви препоръчваме да използвате този трик . Този козметичен продукт обикновено е пълен с химикали, от които лицето ви може да получи тежка алергия. .

8. Балсам за коса, вместо шампоан.

Балсамът съдържа вещества, които също образуват пяна и реално почистват косъма. Ако вашата коса е много суха или изтощена, може да прибегнете към измиване само с балсам. Но ако имате много мазен скалп, вероятно този трик няма да е подходящ за вас. Коментари