Лесни трикове за красота, които ще научим от французойките

Всички добре знаме, че французойките са известни по целия свят уникалното си усещане за красота, изискан стил и неподправена женственост.

Умението на френската жена да бъде красива и елегантна по цял ден е колкото плод поколения красавици, толкова и на правилно подбрани козметични продукти, процедури и начин на мислене.

Ето и специално селекция, която сме подбрали за вас с важните уроци за красота, които дълго и ревниво бяха пазени в тайна от французойките.

1. Естествени

Когато една французойка влиза в магазина да пазарува козметика, по-вероятно е да я видите как пълни кошницата с продукти, които са за грижа за кожата, а не купища гримове. Съветът ни е и вие да ограничите фон дьо тена, хирдаритращият крем ще свърши перфектна работа. Старайте се да избягвате тежкия грим през деня.

2. Ръце и нокти

Няма как да не споделим опита на французойките за перфектни ръце. Те имат една специална рецепта, която се предава от поколения на поколение. За да поддържат ръцете и ноктите си перфектно французойките правят следно: Използват за ръцете си маска от ледена вода, морска сол, бадемово масло или зехтин. Така получената смес се поставя върху ръцете. Масажира се около 5 минути и накрая се изплаква.

3. Премахване на грима

Французойките не обичат силната химия, която съдържат някои почистващи препарати, според тях те често са с доста неясни и вредни съставки. Френските дами предпочитат естествени продукти, дори и тогава, когато става въпрос за почистване. Много подходящ избор според тях е бадемовото масло, поставено върху памучен тампон за грим.

4. Остаряване

Ако има нещо, което наистина може бързо да ни състари, то това е онзи непрекъснато стрес около самия процес. И за да избегнат този момент, французойките са убедени, че една жена може да изглежда великолепно, независимо от възрастта. Какво правят? Всекидневно нанасят добре подбрани натурални масла и мед върху кожата. Хранят се здравословно, не се стресират ненужно и така забавят физически стареенето.

5. Тен

Може би не ви се вярва но френските жени не са фенки на слънчевия загар. Особено пък когато той излиза извън разумните граници. Да, тук няма спор, че е доста привлекателно да се появиш с леко шоколадов нюанс на кожата. Само, че този загари си има цена. Само след няколко години ще страдаш от последствията – бенки, пигментни петна, неравномерен тен. Е, това не е най-красивото нещо, което да причините на кожата ти.

6. Хидратацията и нейната сила

Това вече е традиция. И ако наистина има нещо, за което фините жени от Франция трябва да са благодарни на своите родители, то това трябва да бъде културата на хидратиране, която са им оставили в наследство. Много е важно да знаме, че чаша вода преди сън и чаша вода, веднага след ставане, вършат чудеса. С този лесен метод най-ефективно се изчистват токсините от организма ни, а тялото се прочиства по естествен път.

7. Леден душ

Зад съвсем крехката визия на френската дама често се крие много твърд характер. Тук ще споменем именно ледения душ, от който те не само, че не се страхуват, но и го вземат почти всеки ден. Еди студен душ помага за циркулацията на кръвта и много бързата регенерация на клетките. А това допринася за еластичността и копринената мекота на кожата. Коментари