Новите тенденции за миене на лицето.

Една от най-елементарните бюти техники, изобщо не е толкова елементарна. Запознай се с тройното почистване – най-ефективният начин да свалиш от лицето си следите от деня, а защо не и годините.

Стъпка 1 – Отстранете грима

Чувствай се предупредена. Ако не почистиш лицето вечер, гримът и натрупаната мръсотия ще причинят поява на пъпки и дори преждевременно стареене на кожата. И тъй като по-голяма част от грима отблъсква водата и влагата, трябва да се спреш на двуфазни разгримирващи средства.

Двуфазният грим е експерт в премахването на грима /включително водоустойчивия/ от очите. Той разгражда напълно макиажа, особено ако се ползват такива на основата на биоекстракти от бяло грозде и семена от безсмъртниче. Друг вариант са нежните почистващи кърпички с мицеларна вода, които може спокойно да използваш за очите, устните и лицето.

Стъпка 2 – Измий

Преминаваме към основното действие. Върху влажна кожа нанеси количество колкото 20 стотинки от предпочитания си почистващ продукт. Използвай масажиращи кръгообразни движения, като започнеш от челото и продължи към шията. Обърни специално внимание на Т – зоната, където най-вероятно има запушени пори. Изплакни с хладка вода.

Горещата може да предизвика зачервяване и изсъхване на кожата. При мазна кожа избери почистваща пяна с вещества от растителен произход. Тя ще е подходяща и за вегани, и вегетарианци. Този вид пяна ще премахне замърсяванията, без да нарушава водния баланс. За раздразнена и уязвима кожа се доверете на геловете с успокояващ ефект. Тези, които съдържат мед, цинк, кълнове. Освен че почистват, те възстановяват комфорта на лицето.

Стъпка 3 – Тонизирай

Тоникът премахва и последните останали частици мръсотия, хидратира или премахва излишния себум /в зависимост от формулата му/ Подобрява абсорбацията на серума и крема. Причината е, че овлажнената, чиста кожа, попива по-добре съставките на продукта. Нанесете тоника с тампонче, като гледаш да минеш лицето по цялата повърхност.

Не забравяй линията на скулите и и челюстта – две зони, които обикновено не са изплакнати добре след стъпка 1 и 2. Използвай двойно тонизиращ лосион, който хидратира,освежава и стяга всички пори. При мазна се довери на тоник, който регулира качеството на себума и намалява появата на пъпки с времето.

Да прилагам ли трите стъпки сутрин и вечер? 

Не е необходимо. Ако кожата ви е суха или чувствителна и сте я измили старателно преди лягане, на сутринта е достатъчно само да я изплакнеш с хладка вода. Не бива да правиш дори това, ако кожата ти е прекалено изсъхнала от студеното време.

При мазна кожа е достатъчно да минеш лицето с напоен в мицерална вода тампон, за да махнеш натрупалия се през нощта себум. Ако вечер нанасяш продукти против акне с бенизол пероксид, трябва да ги отстраниш сутринта, защото те не трябва да остават върху кожата през деня. Коментари