Околоочният крем е задължителен след 25 години

Пестиш околоочния крем за по- нататък. Това е единственият продукт, който трябва да си започнала за ползваш от „вчера“. Ето как да наваксаш пропуснатото.

Околоочната зона остарява от пет до десет години по.бързо, отколкото друга част на лицето

Обвинявайки колагена, отговорен за плътността на кожата, и фактът, че еластинът, който поддържа стегнатостта, е подложен постоянно на тест. Всеки път, когато присвиеш очи за усмивка, фибрите се разрушават.

Защо трябва отделен крем?

Кожата в тази зона е тънка, суха и оформя гънки – фактори, увеличаващи абсорбиращата и способност. Това я прави по-чувствителна. Заради това обикновените кремове могат да са твърде агресивни и не винаги са офталмогично тествани /т.е безопасни за очите/. Макар да е трудно един крем да удовлетвори изискванията на всички, новите формули са усъвършенствани, защото съставките им са адресирани към най-разнообразни проблеми..

Кои са проблемите около очите? 

Дехидратация

Както споменахме, околоочната зона има много малко жлези, което я прави една от най-сухите. Освен това повечето от нас нанасят там коректор, фон дьо тен и пудра редовно. Те /особено матиращата пудра/, действат изсушаващо. Овлажняващите формули ще поддържат кожата гладка и освежена. Говорим за тези, съдържащи хумектанти – съставки, които привличат вода от въздуха – хиалуронова киселина. Търсете кремове, които я съдържат.

Тъмни кръгове

Ако са кафеникави, вероятно имаш свръхпродукция на меланин. Изглежда по-скоро синкави – това са кръвоносни съдове, прозиращи под кожата / най-често генетичен проблем/. Колкото по-възрастна ставаш, толкова по-видими стават кръвоносните съдове, прозиращи под кожата. Около 25 годишна възраст жените започват да губят „пухкавостта“ на кожата, поради което околоочната зона започва лека полека да хлътва.

Експертите смятат, че това е най-трудното място за поправяне само с продукти. Ултимативно решение биха били филтрите, но не бързай с тях. Кремовете с растителни екстракти се борят срещу тъмните кръгове/ кестен, ацерола/ . Някои дори имат златисти частици за моментно изглаждане на тена.

Подпухналост

Много фактори причиняват задържането на течност. Сред тях са солените храни и липсата на сън. За някои проблемът си остава генетичен – мастните възглавнички просто изпъкват повече. Тук на помощ идват продуктите в опаковки с включен накрайник, с който можеш да масажираш зоната под очите. Именно този масаж премахва застоялата течност. Някои кремове съдържат кофеин, който е известен с дрениращия си ефект. Пробвай да ги държиш в хладилник. Хладният накрайник има успокояващо действие.

Бръчки

От UV лъчите, през генетичната разположеност до присвиването на очите – всичко повлиява на броя бръчки „пачи крак“, който да очакваш. Спасителите – ефемерите. Свободни молекули, които имат изключително генеративни свойства. Ако си закупиш продукт и с семена от моргина с изграждащ колагена съставки, мигновената регенерация е гарантирана.

  Коментари