Перфектните мигли за нечувано секси поглед

Миглите са всепризнат символ на красота и сексапил. Истината е, че драматичният поглед се откроява най-много от подредените черни ресници, които съсредоточават вниманието именно върху очите.

Голяма част от дамите мечтаят за дълги и гъсти мигли, като звездите от червения килим, тъй като винаги са съвършени и всяко косъмче при тях си е на мястото.

Но все пак да не забравяме,че повечето от звездите използват професионални гримьори. Точно тях ще помолим да ни разкрият няколко трика, с които да превърнете миглите си в най-дългите, най-гъстите и най-красивите.

1. Удължаване

Нови специално разработени серуми подпомагат и ускоряват растежа на миглите с цял сантиметър, и то само за 28 дни. Използвайте гел нова технология, не само удължава ресниците, но ги извива и подсилва цвета им.

2. Извиване

Миглите ти ще изглеждат много по-дълги, ако ползваш извивачка. Притисни ги за 3-4 секунди, след това бавно ги отпусни.

3. Здравословно меню

Ключът към здрава коса и кожа е здравословната диета. Миглите не правят изключение. Тъй като ет са съставени от 90% протеини, тайната е да се храниш с достатъчно протеинови храни, които ще ускорят растежа им.

4. Основа

Тушът върху миглите ти ще е дълготраен, ако преди това си поставила подходящата основа, която ще абсорбира мазнините от косъма.

5. Да порисуваме

Плътността на миглите е от значение, но има начин да създадеш илюзорен ефект. Използвай водоустойчив молив, с който да уплътниш линията в основата и илюзията ще е налице.

6. Витамини

Направи си сама серума за мигли. Смеси 1.с.л масло от сладък бадем и 1. с.л зехтин, в които добави капка течен витамин Е. Микса нанеси с помощта на четчица или тампонче върху линията на миглите. След няколко седмици ще забележиш резултата.

7. Покана за флирт

Извитите, дълги мигли са секси, но още по-неустоим е ефектът „котешко око“, когато ресниците са най-извити във външния ъгъл на окото. За целта нанеси спиралата в ъгълчето като държиш четката под ъгъл и притискаш силно нагоре.

8. Свеж поглед

Има един трик на професионалните гримьори, който те често използват, за да освежат грима и да уплътнят миглите. Преди нанасянето на спиралата гримьорите изсушават ресниците със сешоар около 5 секунди на средна температура. Това затопляне на миглите ги прави податливи на оформяне и лесно извиване. Важно е да спазваш поне 15 см дистанция от сешоара.

9. Точка или линия?

Нанасянето на очна линия изисква сигурна ръка. Ако ти е трудно да я използваш нарисувай няколко последователни точки в основата на миглите и ще постигнеш желания ефект.

10. Рициново масло

Тъй като е богато на витамин Е, протеини, омега 6 мастни киселини и хранителни вещества, маслото е благодат за растежа на косата, веждите и миглите. Нанася се малко, в основата им, преди лягане и така ще заздрави и удължи ресниците.

11. Изкуствено удължаване 

Изкуствените мигли са перфектният начин, с който да постигнеш фокус върху очите си. Хвани ги с пинсета и ги залепи за клепачите с малко лепило. Излишното лепило махни с клечка за уши.

12. Пудрена основа

Ако не разполагаш със специален праймер за мигли, можеш да използваш светли сенки или пудра, които ще са идеалната основа, която ще удължи грима ти.

13. Редовно почистване

Истината е, че миглите трябва да дишат, така че им давай понякога почивка от козметични продукти.

14. Лесна извивка

Ако миглите, върху които си нанесла спирала, бързо връщат правата си форма, има един лесен трик, с който да върнеш извивката им. Постави апликатора на спиралата върху горните ресници и леко завърти с ръка.

15. От долните към горните

Имаме навика да нанасяме спиралата си първо на горните мигли и след това на долните, но професионалистите правят точно обратното. Това е така, защото при нанасянето върху долните ресници трябва да гледаш в посока нагоре и може да изцапаш клепачите си.

16. Зигзаг

За да не напластиш прекалено много туша върху миглите си и за да го нанесеш равномерно, използвай зигзообразни движения от корена към върховете.

17. Тройно правило

Спирала се нанася на три слоя- първият придава идеалният цвят, вторият се грижи за дължината, а третият добавя обем и плътност на ресниците.

18. Топла лъжица

Ако спиралата е скоро нанесена и изсъхнала, сега е моментът , в който лесно можеш да оформиш миглите. Затопли леко една лъжица и лесно ще създадеш желаната форма.

19. Запечатай

Ако използваш фиксатор като финална стъпка, няма да се притесняваш, че цветът ще се променя през деня.

20 Стилизирай

Оформи миглите си в ретро стил от 60-те години. Ще го постигнеш с помощта на пинсета, с която да прилепиш косъмчетата. Важно е обаче нанесената спирала да не е изсъхнала. Коментари