Пудра, гел и маска за невероятни вежди

Разликата между хубавите и чудесните вежди се крие единствено в правилното оформяне. Затова внимавайте как изглеждат те. Издайници на нашето настроение са именно веждите. Дори, когато се опитваме да се правим на весели, навъсените вежди издават лошото настроение.

Ето няколко основни съвета за поддържане на перфектни вежди. Нужно е само да ги следвате.

Пудра

Пудрата за вежди прави веждите да изглеждат напълно натурални, вместо нарочно изрисувани, защото с нея постигаш плавно преливане между косъмчетата и самата „пудра“, обяснява звездният експерт по оформяне на вежди Ейми Линехан, работила със знаменитости като Наоми Кембъл и Къртни Лав. Използвай скосена четка за най-добър резултат.

Гел за оформяне на вежди

Леката му формула е подходяща за жени с по-гъсти вежди. Приглади рошавите косъмчета с безцветен гел, с движение нагоре и навън, обяснява Линехан.

Спирала

Когато ти остава по-малко от минута, преди да излезеш, среши веждите с движение нагоре и навън с цветна спирала. С нея ще направиш арките по-плътни, без да се налага да си прекалено прецизна. Цветните спирали също са много полезни, ако си боядисвала веждите си и по-тъмните или светли косъмчета са почнали да израстват, съветва визажистката Линехан.

Хайлайтър

Нанеси го преди да сложиш какъвто и да е било оформящ се продукт върху веждите. Хайлайтърът визуално повдига веждите и ги прави по-ясно изразени-съветва Линехан. Използвай плоска четка със заоблен връх, за да прелееш протежение на косата под веждата.

Молив за вежди

За да придадеш форма ти трябва молив за вежди – казва Линехан. Започни от вътрешната част и запълни празните зони с къси, отривисти движения на молива, насочени нагоре към арката. Накрая среши с гребенче за вежди, за да премахнеш остатъците от продукта, които иначе придават неестествен вид.

Гъстота на веждите

Ако имате много гъсти вежди, те ще придадат на лицето много сурово изражение. Затова Линехан съветва да се разредят косъмчетата. В никакъв случай не бива да се допуска срастване на веждите над носа – грозно е да имате една огромна вежда.

Маска за вежди

Има такива маски, казва Линехан. Обикновено се правят веднъж на две седмици . Най-често използваната маска за вежди е маската от смокини. В прясно мляко се поставят няколко сушените смокини и се сваряват на тих огън. След като изстинат се вадят и се поставят в парченца марли. Марлята се навива и се поставя върху веждите. Покриват се с топла кърпа и след това се измиват с топла вода.

Дезинфекция при оформяне на веждите

Ако имате намерение да коригирате формата на веждите, първо очертайте новата им линия с молив и изскубвайте косъмчетата, като следвате рисунката. Дезинфекцирайте задължително кожата преди и след процедурата.

Правилното оформяне на вежди изисква постоянство, усилие и доста време. Но резултатът винаги си заслужава. Коментари