4 „хитринки“ за оформяне на перфектни вежди

Добре оформените вежди изискват постоянство, усилие и доста време. И ако наистина искате да постигнете удовлетворителни резултати, така че да изглеждате зашеметяващо в очите на другите, се налага да научите няколко основни правила за поддържане на красиви вежди, които може би още не знаете.

Първо трябва да намерите формата, която най-добре пасва на вашето лице. Втората стъпка е правилното оформяне и накрая, но не на последно място, да поддържате резултата.

Сама по себе си всяка стъпка към перфектните вежди е доста трудоемка. За съжаление не всички сме се родили с изваяни вежди, така че се налага да компенсираме сами това, което ни липсва.

За оформяне на красиви вежди могат да ни помогнат различни продукти. Ще се опитаме да ви покажем едни от най-чест употребяваните .

1. Пудра

Много добър вариант за оформяне на вежди. Пудрата подчертава веждите по един изключително натурален и мек начин. Нанасянето на пудра не изисква особени умения, особено пък ако сте свикнали с поставянето на сенки за очи. Принципът не е по различен и отнема няколко минути. Вземете си триъгълен апликатор и следвайте линията на веждите. Нанасяйте по малко от пудрата с бързи движения и внимавайте да не излизате от естествения контур.

2. Молив за вежди

Моливът е удачен избор, когато искате да зададете съвсем различна или да добавите липсваща форма. Но прецизността при нанасяне на молив за вежди е много важна. Понякога и най-малката грешка може да ви накара да изглеждате смешно отстрани. Често срещаният проблем с моливите за вежди е, че много жени поставят прекалено голямо количество, от което всъщност няма нужда.

3. Гел за оформяне на вежди

Гелът е много полезен и удобен продукт за жените, които обичат лекия грим, както и за онези, които са почитателки на естествената красота. И понеже няма цвят, гелът е много лесен за поставяне. Дори и да излезете от контура на веждите – грешката не е фатална. Неговата основна функция е да фиксира правилната форма, той не позволява косъмчетата да се „разрошват“.

4. Сенки

Сенките са много временни като мярка, но те пък са най-добрият избор за оформяне на вежди, ако има как да ги нанасяте всеки ден. Тяхната ниска дълготрайност се компенсира от свежия младежки вид, който придават на лицето. Нанасят се с триъгълна четка и се попълва по контура. Ако излезете извън очертанията, коригирането на „грешката“ е доста по-лесно, отколкото при молива за вежди.

И не забравяйте, никога не излизайте от вкъщи преди да сте обърнали внимание на веждите. Те променят коренно изражението на лицето, а едни неоформени вежди говорят за вашата немарливост относно вашия външен вид. Бъдете дама! Коментари