Странни илачи за лечение на махмурлук от света

След бурен купон полят с много алкохол и цигари, сутринта се събуждате със страшен махмурлук, който е задължително следствие на активния нощен живот. Всеки народ се опитва да се справи по различен начин с последиците от махмурлука.

Предлагаме ви няколко метода, които са използвани по цял свят.

Италианците

Жабарите предпочитат простичките неща. Те се наливат с много кафе еспресо, а след това слагат тъмните си очила и чакат зад тях махмурлукът да премине.

Сицилианци

Горещите сицилианци имат особен начин за лекуване на последиците от тежкото пиянството. Те дъвчат сушени говежди пениси. Пенисите имат вкус на сушено говеждо, но месото от пениса на бик е доста по-жилаво и според тях успешно се бори с махмурлука..

Англичаните

Те се борят срещу махмурлука с наденичка, увита в маслено тесто. Най-предпочитаният лек за тях е английската закуска. Тя включва яйца, бекон, колбаси, грах или боб, домати, печени чушки, гъби, хляб и масло.

Английската закуска според британците помага в борбата с махмурлука

Шотландците

Наблягат на пържената храна. Ако имате махмурлук в Шотландия ще ви предложат колбаси от овче месо и картофен пай. При махмурлук пият подходяща за такъв момент чаша Irn-Bru, плодова безалкохолна напитка, богата на кофеин.

Турците

По балкански. Борят махмурлука с шкембе чорба.

Българите

Пият зелев сок, айран, ядат шкембе-чорба, полята с бира

Германците

През средновековието докторите са имали стандартен лек, който са препоръчвали на изнежените аристократи с болни глави – сурова змиорка и горчиви бадеми. Може би заради това днес германците, които обичат да се наквасват солидно в петък вечер, в събота наблягат на маринована херинга с краставици и чесън.

Бразилците

Махмурлиите си хапват рибена чорба с кокосово мляко, лук, кориандър и палмово масло.

Американците

Янките се наливат с коктейл Prairie oyster, който се приготвя със сос Уорчестър, сурово яйце, чили сос и доматен сок.

В Лас Вегас имат интересен начин за борба с пиянството, с изобретението автобус „Рай за махмурлука“. Там лекари вливат течности и витамини в организма на препилия, който се възстановява много бързо с този метод.

Азиатците

Монголците също не падат по гръб с техния илач – мариновани агнешки очи. Китайците пък, които от древни времена са подхождали доста по-изтънчено се лекуват с чаша зелен чай.

Какъв е точно ефектът от всички тези пенкилери не е много ясно. Според становището на повечето лекари махмурлукът не се лекува, ако ще да е дори само симптоматично, а трябва да отшуми с времето по естествен път. Затова е добре винаги да знаем къде точно искаме да стигнем още преди да стартираме алкохолния маратон. Коментари