Защо фризьорите ви лъжат за някои неща?

Няма начин да не ви е позната следната ситуация: Решили сте да промените нещо в прическата или просто да смените продуктите, с които третирате косата си. В момента, в който казвате това на фризьорката си тя започва да носи вода от девет кладенеца само и само да ви разубеди.

Със сигурност всички сме водили подобни разговори и сме се предавали, но след като отстъпим пред мнението на специалиста в нас остава едно неприятно усещане, че все пак сме могли да променим нещичко.

Дали това е новина за вас, няма значение добра или лоша- това е реалността – вашият фризьор не винаги е напълно откровен с вас.

И ако се питате защо, бъдете спокойни, причината определено не е във вас. В тази индустрия всичко е въпрос на интереси. Сега ще се опитаме да ви представим и лъжите, до които почти всички фризьори прибягват. И следващия път, в който се опитат да ви разубедят си дръжте на вашето, правейки себе си щастливи.

1. Само във фризьорския салон продуктите са качествени

Определено сте водили този дълъг разговор с фризьора си. Тезата, която защитават е, че точно козметиката, създадена само и единствено за професионалисти е най-добрият възможен избор. Веднага сте репликирана и нахокана, ако се опитате да кажете, че ползвате обикновен шампоан, който е купен от магазина и не е е прекалено скъп.

Защо действат така – лесно е за обяснение. Професионалните марки снабдяват с продукти предимно салоните за красота, а освен това се изискват и доста сериозни месечни обороти за това право. Тяхната цел е да се реализират чрез тях. А пък собствениците и самите фризьори прибират доста приличен процент от продажбите, които направят.

Е, знаейки това може спокойно да се откажете да плащате астрономически суми за козметика. И в никакъв случай не страдайте от чувство за вина, че не сте избрали техните. По-важно е продуктът, който използвате да дава резултати и вие да сте доволни.

Не е задължително да изполвате само професионална козметика за коса

2. Подстригването на пластове ще направи косата по-обемна

Да, така е, но до някъде. Само изкусните фризьори могат да преценят правилно количеството и дължината на пластовете, които ще ви подхождат и ще направят косата ви по-обемна. А определено всеки фризьор твърди, че се справя добре.

Правата черта на косата внася обем основно в краищата, а тежестта пада върху корените. Но и при степените има проблем. Твърде многото дължини могат да имат обратен ефект и да направят косата да изглежда още по-тънка.

3. Косата ти е силна коса, нека я подстрижем късо

Не давайте на фризьора ви да експериментира с вас, само защото имате силна и здрава коса. Можете да се радвате на нейната гъстота и плътност, без да я подстригвате късо. Купувайте си подхранващи маски и козметика според типа на косата.

4. Много е вредно да миете косата си всеки ден

Изтощаването на косата не идва от честото миене, а от неправилното третиране след това. Ако използвате хидратиращи продукти, които да подхранват косъма и оставяте косата да съхне сама, няма никакъв проблем с честото миене. Ако обаче сте фен на пресата и сешоара, тогава наистина може да си създадете неприятности. Ползвайте продукти, които предпазват косъма от агресивната топлина и може да миете косата си колкото искате.

5. Подстригването на 6 седмици е задължително, ако искаш да расте по-бързо косата

Ето, тук може да спорим дълго с много от фризьорите. В тази реплика има няколко лъжи, които ще ви разкрием веднага.

Да се подстригвате веднъж в месеца изисква определен финансов ресурс и време. Освен това подстригването зависи много от това какво искате да правите с косата, каква прическа да поддържате и какъв ефект да има. Ако имате къса коса, в зависимост от бързината, с която расте, ще й трябва и по-често оформяне. Ако сте решили да си пуснете дълга коса, обаче, подстригването може да е на два или три месеца.

Другата лъжа е за бързината на растежа. Растежът на косата не зависи от това, колко често ще ходите до фризьора, а а от това, как третирате корените на косата си. Коментари