Бизнес стил и тоалети, които ни осигуряват успех

Няма как да не си спомняте старата народна поговорка „По дрехите посрещат, по ума изпращат.“ Първото впечатление, което създаваме, когато се появим пред непознати хора въз основа на това, което те виждат. И преценката за нас винаги започва от визията. След това може да задействате и тайните си бизнес оръжия – интелект, такт и съобразителност. Много важно е да съобразите облеклото според събитието, на което ще присъствате – каква да е комбинацията от дрехи, аксесоари и въобще каква да е цялостната ви визия и силует.

Без съмнение една стилно облечена жена ще направи много по-добро впечатление от самото начало, ще изгради образ на личност, на която всъщност може да се разчита и събеседниците ще видят в нея по-добър бизнес партньор.

Неслучайно дизайнерите и модните специалисти са създали бизнес дрескод, който често препоръчват на клиентите си . Те представят бизнес модната линия, която е съвкупност от добре познати универсални комбинации, които вдъхва респект и доверие в хората, с които се срещате.

Искате да се утвърдите сред вашите бизнес партньори, да си гарантирате сигурен успех. Е, тогава долните редове са за вас. Тук ще ви представим няколко нюанса на бизнес облеклото, от които може да почерпите идеи. Как точно да подбирате дрехите си, така че да изглеждате неотразимо, без значение дали става въпрос за обикновен работен ден или важна делова среща.

Идеи за модерни и стилни бизнес тоалети

Делова бизнес среща

Би било добре да изберете костюм в две части – панталон или пола „молив“. Визията допълнете с риза с дълъг ръкав, която абсолютно задължително трябва да е съчетана в същата цветова гама, в която е и вашият костюм. Ако не искате да експериментирате изберете добре познатата ни и любима класика – стилна бяла риза.

Ако заложите на панталон то подгъвът на крачола трябва да стига до средата на обувката и като цяло кройката не трябва да е от най-тесните. Не е необходимо да подчертавате линията на тялото драстично, нали искате да създадете впечатление на сериозна и делова бизнес дама.

Чантата и обувките да са в тон и добре съчетани, но в никакъв случай не обувайте обувки с отворени пръсти или много тънки токчета. Аксесоарите към облеклото да са семпли и стилни. Обемните инкрустации не се препоръчват.

Ежедневен бизнес тоалет

Бизнес дамите уверено могат да заложат на копринени блузи, жилетки, топове с поло яка, сака, и блейзъри. С цветовете имате огромна възможност да експериментирате. Не обличайте твърде къси поли, особено ако обувате много високи обувки. В бизнес дрес кода, създаден за ежедневието има повече свобода за избор на бижутата – тук спокойно може да изразите своя индивидуален стил.

Бизнес вечеря

Елегантните коктейлни рокли могат да бъдат изключително разнообразни, особено щом се отнася за дамския гардероб. Събитията, които се провеждат вечерта позволяват много малко заиграване и скъсяване на дължините, но без да се прекалява. Два пръста над коляното е позволеният максимум. Много е важно да знаете какъв е контекста на събитието. Поинтересувайте се предварително дали има изискване за дрескода. И ако имате дилема относно вечерния си тоалет винаги можете да заложите на класиката – малката черна рокля със стилен акцент в аксесоарите никога няма да ви подведе. Коментари